duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


România, în zona galbenă a pandemiei de coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 1 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Creșterea numărului de cazuri noi depistate au așezat România încă de săptămâna trecută în zona galbenă a pandemiei de coronavirus, situație care poate impune condiții și restricții pentru românii care și-au propus să plece peste hotare de la 1 iulie.

România se numără printre țările cu un risc epidemiologic mai mare, care determină unele țări europene să solicite completarea de declarații sau izolarea pe o anumită perioadă la intrarea pe teritoriul lor. De exemplu Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România și Polonia.

Printre țările care se mai află în zona galbenă se mai numără Suedia, Portugalia, și Polonia. Alte țări din afara blocului comunitar care se află în zona galbenă sunt Marea Britanie și Serbia.

Țările din zona verde sunt: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda, Franța – însă numai în zona continentală, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Pentru toate celelalte state se impune izolare la domiciliu 14 zile/carantină la întoarcerea în țară.

Mai puteți citi: România decide amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie. Oamenii nu respectă recomandările specialiștilor

Situația nu se va modifica în următoarele două săptămâni, după cum au declarat surse guvernamentale pentru Radio Europa Liberă, în sensul că nu vor mai fi negociate acorduri bilaterale cu țări din UE sau din afara ei pentru a restabili circulația fără restricții și extinderea programului de zbor.