marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


România va primi 80 de miliarde de euro de la Bruxelles pentru proiectele europene

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 21 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 21 iulie, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică. „Este un acord extrem de important pentru România”, a spus șeful statului.

După patru zile de negocieri tensionate, cei 27 de lideri UE au ajuns la un acord privind planul de relansare economică de 750 miliarde de euro. La finalul summitului maraton de la Bruxelles, Klaus Iohannis a anunțat și suma alocată țării noastre: 79,9 miliarde de euro.

„După discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de ştiut că o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică”, a declarat Iohannis, la Bruxelles, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Președintele a descris finanţarea obţinută de România drept „un rezultat frumos”

„Este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european şi vom merge mai departe, fiindcă aceşti bani trebuie folosiţi pentru reconstrucţia României” a punctat el.

DISTRIBUIE