marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Românii care se întorc în țară dintr-un district din Germania vor intra în carantină sau izolare pentru 14 zile

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - luni, 22 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Cetățenii care se întorc în ţară din districtul Kreis Gutersloh din Germania, loc unde a izbucnit un focar de coronavirus la un abator, sunt obligate să intre în izolare sau carantină pentru 14 zile, potrivit unui ordin semnat astăzi, luni 22 iunie, de Raed Arafat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat un ordin prin care se reinstituie caranatina/ izolarea pentru 14 zile a tuturor persoanelor ce vin din acest district. Izolarea la domiciliu se va efectua împreună cu  colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru carantina/izolarea la locuință sau la altă locație sau care solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale.

1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au fost confirmaţi cu COVID-19. Jumătate dintre ei sunt români, potrivit datelor MAE. Focarul de coronavirus de la abator a fost clasificat ca fiind cel mai mare din UE.

DISTRIBUIE