sâmbătă, 5 octombrie 2024
Informația fără granițe


România va avea noi ambasadori în Italia, Spania și Rwanda. Preşedintele Iohannis a semnat decretele de acreditare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 2 martie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de acreditare a ambasadorilor României în Spania, Rwanda, Italia şi Malta.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a acreditat ambasadori pe: Gabriela Dancău – în Republica Italiană şi în Republica Malta, cu reşedinţa la Roma; George Gabriel Bologan – în Regatul Spaniei, cu reşedinţa la Madrid; şi pe Dragoş Viorel Radu Ţigău – pentru Kenya, Burundi, Uganda şi Rwanda, cu reşedinţa la Nairobi.

- Continuarea după publicitate -

Gabriela Dancău, ambasador în Republica Italiană şi în Republica Malta

Ambasador al României în Spania în ultimii cinci ani și diplomat de carieră de aproximativ 20 de ani, Gabriela Dancău a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. Deţine două diplome de master, una în Relaţii internaţionale aprofundate, obţinută la Ecole des Hautes Etudes Internationales – Centre d’études diplomatiques et stratégiques din Paris, şi alta în Cibernetică, obţinută ASE.

George Gabriel Bologan, ambasador în Regatul Spaniei

George Gabriel Bologan a fost ambasadorul României în Italia. George Bologan este licenţiat în Ştiinţele comunicării la Universitatea Liberă Maria Santissima Assunta din Roma (Italia) şi are masterat în domeniul administraţiei publice. Între anii 1995 şi 2003, George Gabriel Bologan a fost jurnalist acreditat pe lângă Sala de presă a Sfântului Scaun pentru postul de televiziune Telepace (Roma).

Dragoş Viorel Radu Ţigău, ambasador pentru Kenya, Burundi, Uganda şi Rwanda,

Dragoș Țigău a fost șef al Consulatului României de la Castellon, în perioada 2014-2019. A efectuat misiuni la Consulatul General al României de la Gyula, unde a îndeplinit funcția de gerant interimar, la Ambasada României de la Budapesta, în calitate de șef secție politică, la Consulatul General de la Montreal, Ambasada României de la Ottawa, îndeplinind rolurile de prim-colaborator și însărcinat cu afaceri  (iulie 2002 – martie 2003), precum și la Ambasada României de la Londra. În Centrala MAE a lucrat la Direcția OSCE, Riscuri Asimetrice și Neproliferare, șef serviciu Direcția NATO, Direcția America de Nord, în cadrul căreia a îndeplinit funcția de director-adjunct. Cunoaște limbile engleză, franceză, spaniolă, germană și maghiară.