sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Românul Octavian Ursu a fost ales pentru a fi noul primar al unui oraș german

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - luni, 17 iunie 2019 Etichete: , , , , , ,

Octavian Ursu, un român plecat din țară din anul 1990 pentru a se angaja la Filarmonica din Görlitz, Germania și care ulterior s-a alăturat partidului german Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a fost ales pentru a fi noul primar al orașului menționat mai sus, anunță Deutsche Welle.

Octavian Ursu, noul primar al orașului german Görlitz

În ciuda pronosticurilor și a rezultatelor din primul tur de scrutin, unde a ieșit pe locul doi cu 30,3% din voturi, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel (36,4%) din voturi, compatriotul nostru a reușit să îl devanseze în cel de-al doilea scrutin pe Wippel câștigând astfel alegerile pentru primăria orașului cu 55,1% din totalul voturilor exprimate.

Înaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD, motiv pentru care au susținut în mod indirect candidatura românului nostru.

Născut la București, Ursu a absolvit Conservatorul, apoi a emigrat în Germania, în 1990, ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. În 2009 s-a alăturat partidului CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014 el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, iar acum are șanse bune de a deveni primar al acestui oraș din estul Germaniei.