vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Rugat de un prieten să-i ducă mașina în Germania a descoperit că aceasta era căutată de polițiștii italieni

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 11 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean român care transporta pe o platformă, un autoturism marca Porsche Boxster, în valoare de 11.000 de euro, căutat de autorităţile din Italia.

În ziua de miercuri, 10 iunie, în jurul orei 20:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, tip Sharan care avea ataşată o platformă. Pe platformă era un autoturism marca Porsche, tip Boxster.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat pe lângă documentul de identitate și documentele autoturismului transportat. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 10 noiembrie 2019.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul este căutat de autoritățile din Italia

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de către proprietarul autoturismului să îl transporte în Germania și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Autoturismul, în valoare de 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș.

Autoturism căutat de autorităţile din Italia, descoperit la vama Borș. Foto: PFR

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.