marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


S-a întors definitiv în România după 9 ani în străinătate și îndulcește viața românilor cu prăjituri deosebite

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 2 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

A cunoscut succesul în Occident, dar s-a întors în ţara ei natală după ce a lucrat 9 ani la Paris şi Londra pentru mai multe hoteluri de top. Raluca Ţîrcomnicu, în vârstă de 37 ani, a revenit la Piteşti, unde face artă din cofetărie. Ea a „construit“ barajul Vidraru în formă de tort, iar cel mai mare desert pe care l-a făcut până acum este o maşină Range Rover, cântărind 60 kilograme şi având o lungime de 80 de centimetri.

După ce a urmat la Londra cursuri cu unii dintre cei mai mari decoratori de torturi de pe planetă, în urmă cu patru ani a revenit în ţară şi şi-a deschis o afacere în Piteşti, sub denumirea: Busy Bee Party Cakes. Pe pafina Fcaebook cu același titlu se pot admira torturi și prăjituri create cu o măiestrie deosebită. Printre altele, Raluca a realizat inclusiv un tort în forma vasului Titanic sau chiar un tort în formă de hârtie igienică.

Tort de Raluca Țîrcomnicu

Deserturile ei au fost recompensate cu premii la nivel naţional şi internaţional. La Londra, a obţinut un premiu doi la concursul internaţional The Cake&Bake Show, cu un tort în forma Cruellei de Vil, personajul din 101 Dalmaţieni.

Raluca Ţîrcomnicu. Foto: profilul Facebook

A vrut să se întoarcă acasă de dorul familiei şi din dorinţa de a-şi transforma pasiunea în meserie: „Mi-aş dori să văd din ce în ce mai mulţi tineri că dau curs pasiunii lor, că se documentează şi învaţă cât mai mult, că investesc în ei, că se implică în îmbunătăţirea mentalităţilor societăţii noastre. Până la urmă, schimbarea începe cu noi. Şi dacă eu am reuşit, şi voi puteţi”, a spus Raluca Țîrcomnicu cu ocazia Zilei Naționale de la 1 decembrie pentru ziarul Adevărul.

Tort de Raluca Țîrcomnicu

Pe site-ul busy-bee.ro, Raluca Țârcomnicu își prezintă singură povestea:

„Am început în 2013, pe când lucram în Londra pe postul de cluster revenue manager la centrul european al unuia dintre liderii industriei ospitaliere. Un curs de decorat cupcakes s-a transformat într-o pasiune, un alt curs de decorat torturi mi-a îmbunătățit abilitățile. Au urmat tabere de torturi, competiții, și colegi pe post de cobai. Ideea de a avea într-o zi propriul laborator de torturi pe comandă a fost plantată.

Dețin acum diplomă de Master Cake Designer de la PME în Anglia şi numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu. În 2017, am mers în Statele Unite ale Americii pentru a o întâlni pe Karen Portaleo, idolul meu în materie de torturi sculptate, celebră pentru torturile speciale pe care le realizează şi care sunt adevărate opere de artă

Întoarsă în orașul natal, Pitești, am început să dau viață proiectului meu. Preferatele mele sunt torturile sculptate, dar realizez cu plăcere cupcakes și cookies, atât pentru evenimente private, cât și pentru cele corporate.

Am intrat în atenția media, care a pus laboratorul Busy Bee Party Cakes în lumina reflectoarelor la nivel național. Sunt mândră de tot ceea ce am realizat până în prezent și profund recunoscătoare celor care au avut încredere în mine și m-au susținut din prima zi : părinților mei, prietenilor mei, colegilor mei și mai apoi celor care au devenit clienții mei.”

DISTRIBUIE