duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


S-a întors din Anglia și a deschis propria afacere în România: „Un risc pe care mi l-am asumat”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - luni, 25 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

După ce a finalizat studiile de Business Management la Roehampton University din Londra, Maria Chiţu a decis să se reîntoarcă în țara natală, inspirată de tradiția antreprenorială a familiei sale.

Fratelui său, Cristian Chiţu, îi datorăm fondarea lanțului Patiseria Tineretului, un nume cunoscut în peisajul bucureștean, menționează Ziarul Financiar.

Maria nu a rămas însă în umbra acestui succes, ci a ales să meargă pe drumul său, adăugând o notă de originalitate și pasiune. Într-o zonă bine plasată, lângă una dintre patiseriile familiei, Maria și-a deschis propriul coffee shop de specialitate, numit „Amazoniq Coffee Corner”.

Dacă multora li se pare dificil să revină acasă după ani de studii în străinătate, Maria a privit această alegere ca pe o oportunitate. Astfel, a adus cu sine cunoștințele acumulate în domeniul managementului și a decis să le pună în practică într-o afacere proprie.

Momentul ales pentru deschiderea cafenelei a fost unul plin de semnificații.

Cu doar puțin timp înainte de a semna un contract pentru un post în Anglia, Maria a aflat că spațiul lângă patiseria fratelui său, spațiu pe care-l avusese în plan de ani de zile, urma să se elibereze.

A fost o decizie dificilă, dar determinată de încrederea în propriile forțe și de exemplul antreprenorial al fraților săi, Maria a ales să investească în visul ei.

„Spaţiul în care se află azi cafeneaua era în plan de câţiva ani. Cristi (fratele antreprenoarei – n. r.) m-a întrebat de acum doi ani dacă vreau să fac eu ceva în acest spaţiu, care este fix lângă patiserie (Patiseria Tineretului – n. r.), iar eu am spus, fără ezitare, da. Doi ani mai târziu, acest spaţiu urma să se elibereze, iar asta se întâmpla fix când eu trebuia să semnez un contract pentru un job în Anglia. A fost un risc pe care mi l-am asumat să deschid cafeneaua, însă dacă nu rişti, nu câştigi, nu?! Exemplul fraţilor mei mai mari, ambii antreprenori, a contat foarte mult pentru că de mică mi-am creionat drumul pentru a ajunge aici”, a povestit Maria Chițu.

Povestea Mariei Chițu este un exemplu de curaj și determinare, un model pentru tinerii antreprenori care visează să își construiască propriul drum în lumea afacerilor. Cu toate acestea, rămâne de văzut cât succes va înregistra în această nouă aventură antreprenorială.