joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Șapte reguli pentru menținerea unei relații până la adânci bătrâneți

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Informații utile - miercuri, 9 februarie 2022 Etichete: , , ,

V-ați certat din nou cu persoana iubită? Vă faceți griji că nu știți ce va urma? Când lucrurile nu merg bine într-o relație, din când în când apar certuri și, involuntar, începem să ne întrebăm dacă sentimentele noastre s-au răcit. Situațiile conflictuale care apar între îndrăgostiți indică întotdeauna că relațiile s-au deteriorat și o despărțire este inevitabilă? Vă sugerăm să încercați să înțelegeți această problemă și să aflați cauzele certurilor.

De ce apar certuri?

Faptul că vă certați arată că vă pasă de ceea ce se întâmplă între voi. Încă vă pasă unul de celălalt. Altfel, nu ați reacționa atât de zgomotos la ceea ce se întâmplă, nu ar exista atâta pasiune. Totuși, cearta indică faptul că nu totul între voi este atât de perfect și de lin pe cât v-ați dori. Există mereu o cauză ce provoacă conflictul.

O ceartă indică o schimbare a situației și faptul că relația voastră se dezvoltă. Problemele controversate și situațiile conflictuale care apar între oamenii îndrăgostiți sunt cele care îi obligă să lucreze împreună pentru a găsi o soluție la problemă, pentru a încerca să se schimbe și să devină mai buni, pentru a-și păstra dragostea.

Prin certuri care s-au încheiat cu împăcare și conflicte din care au reușit să găsească o ieșire prin eforturi comune, cuplurile își promovează relația la un nivel superior. Astfel de certuri sunt un fel de test al puterii sentimentelor pentru un cuplu care vrea să rămână împreună.

Reguli pentru menținerea relațiilor

Dacă s-a întâmplat să nu mai puteți păstra emoțiile în voi și simțiți că este necesar să rezolvați situația, ar trebui să cunoașteți câteva reguli, ceea ce înseamnă să puteți evita o despărțire de persoana iubită și să rezolvați cu succes problema care a cauzat conflictul.

  1. Învățați să ascultați

A putea auzi argumentele adversarului în timpul confruntării este o calitate foarte valoroasă. Faceți un efort să vă întrerupeți tirada furioasă. Doar astfel veți avea ocazia să auziți argumentele persoanei dragi și să o înțelegeți.

  1. Alegeți locul și timpul potrivit pentru a rezolva lucrurile

Nu permiteți ca cearta voastră să aibă loc în fața unor străini, mai ales când vine vorba de prietenii voștri. Dacă sunt martorii unui scandal în casa voastră, vor dori să părăsească locuința și vor ezita să se mai întoarcă altădată. După cum spune proverbul popular, „rufele murdare se spală acasă”, merită să îl ascultați – bârfa este inutilă pentru voi. De asemenea, nu începeți o ceartă când vă grăbiți dimineața să mergeți la serviciu. Lipsa de timp și graba nu vor face decât să crească nervozitatea și, implicit, să crească gradul de conflict. Și mai ales nu ar trebui să vă certați cu persoana iubită în timpul intimității.

  1. Păstrați-vă controlul

Când, în plină ceartă, aveți senzația că nu vă mai stăpâniți nervozitatea, iar furia crește și crește, spuneți-vă „oprește-te” și încercați să vă calmați, pentru a nu depăși limita. Furia nu este cel mai bun sfătuitor. Deseori, regretăm ulterior cuvintele rostite sub influența emoțiilor negative.

  1. Simțiți-vă liberi să vorbiți cu persoana iubită despre ceea ce vă îngrijorează

Dacă ceva din relația voastră vă îngrijorează sau vă supără, nu vă fie teamă să-i spuneți persoanei dragi despre asta. A ascunde în tăcere nemulțumirea și a suporta ceea ce nu vă place este total greșit. În primul rând, partenerul vostru nici măcar nu știe că sunteți nemulțumiți de ceva. În al doilea rând, nervozitatea și resentimentele se vor acumula în sufletul vostru până când își vor atinge limita și vor ieși brusc la suprafață, provocând un scandal grandios. Dacă vă iubește cu adevărat, vă va asculta cuvintele, va încerca să înțeleagă cum vă simțiți și va face tot posibilul pentru a rezolva problema, va găsi un compromis. Dacă nu, atunci probabil că nu merită să vă legați de o persoană căreia nu-i pasă de sentimentele și experiențele voastre.

  1. Simțiți-vă liberi să întrebați când nu înțelegeți ceva

Credeți că puteți citi gândurile persoanei dragi și o înțelegeți bine? Greșiți. Dacă nu vă puneți întrebări despre ceea ce este atât de important pentru voi și comunicați puțin între voi, atunci există riscul să rămâneți neînțeleși. Dacă vedeți că persoana iubită este supărată de ceva, lăsați-o să vorbească, explicați motivul și nu speculați, inventând ceva care nu există. Ascultați cu atenție și încercați să înțelegeți.

  1. Încercați să vedeți problema prin ochii celuilalt

Certurile apar pentru că evaluăm situația din punctul nostru de vedere, fără să ne gândim la modul în care o vede persoana de lângă noi. Încercați să vă uitați la ceea ce se întâmplă prin ochii ei, acest lucru vă va ajuta să vă dați seama de ceea ce simte. Puneți-vă în locul ei și veți înțelege de ce este în conflict cu voi. Nu excludeți faptul că în această situație poate exista și vina voastră.

  1. Nu vă insultați niciodată persoana iubită

Oricât de fierbinți sunt pasiunile în timpul certurilor, nu vă permiteți niciodată să vă insultați și să vă umiliți partenerul. Se întâmplă adesea în viață: certat – împăcat, dar cuvintele rostite de cei dragi într-un moment de temperament maxim vor trăi mult timp în memoria celuilalt, otrăvindu-i sentimentele. Respectați-vă persoana iubită chiar și atunci când sunteți supărați sau jigniți de ea.

Fiecare ceartă ne ajută să ne cunoaștem mai bine. Avem un stimulent să ne îmbunătățim, să lucrăm continuu pentru a ne face relația mai puternică. Certurile ajută la identificarea vulnerabilităților. Datorită certurilor, toate diferențele și contradicțiile care există într-un cuplu ies la suprafață. Prin eforturi comune, puteți găsi întotdeauna o cale de ieșire din problemă, eliminând ceea ce vă împiedică să vă armonizați relația.

Dacă sunteți suficient de norocoși să vă găsiți „jumătatea” și dacă aceasta este dragostea adevărată, atunci oricât de mult v-ați certa, veți depune toate eforturile pentru a vă salva relația și a face pace, apoi vă veți iubi și mai mult.