fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Şase români ucişi de coronavirus în Italia și unul în Franța, alți 30 luptă cu boala în străinătate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 21 martie 2020 Etichete: , , , , , ,

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţă sâmbătă că, până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, MAE precizând că şapte români au decedat.

Şapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia şi Franţa, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

„MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 7 cetăţeni români au decedat în străinătate ca urmare a infecţiei cu COVID-19: 6 în Italia şi 1 în Franţa.”

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe mai informează că până în prezent 30 de români aflaţi în afara graniţelor au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

„În conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia şi 1 Franţa”, informează MAE.

DISTRIBUIE