fbpx
marți, 28 iunie 2022
Informația fără granițe


Sechestrată timp de un an de un conațional din Spania cunoscut pe internet, româncă eliberată după denunțul făcut de mama ei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 11 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ea în România, el în Spania. S-au cunoscut pe internet și au decis să înceapă o relație, iar ea acceptat să se mute la el, unde spera că își va găsi un loc de muncă și vor întemeia o familie împreună, dar timp de un an de zile a trăit practic ca o prizonieră a celui pe care-l credea un om bun și iubitor. Salvarea a venit din partea mamei ei care, aflată în România, a alertat autoritățile despre dispariția fetei sale.

Ancheta a început în după-amiaza zilei de 6 ianuarie 2020, scrie ziarul spaniol Heraldo, când atașatul Ministerului Afacerilor Interne de la Ambasada României în Spania a alertat autoritățile din Madrid despre un posibil caz de sechestru asupra unei femei de cetățenie română. Alerta fusese dată de fapt de mama femeii, care a denunțat inițial la autoritățile din România dispariția ei în data de 30 decembrie 2019.

Odată intrată în scenă poliția spaniolă, în scurt timp s-au aflat câteva locații unde victima ar putea fi ținută prizonieră și după ce le-au luat pe toate la rând, polițiștii au găsit într-o locuință un bărbat român care s-a dovedit a fi chiar cel indicat de mama victimei, precum și două rude de-ale sale. Aceștia negau însă că o cunosc pe femeia căutată, dar polițiștii au găsit-o în cele din urmă ascunsă în bucătăria locuinței.

- Continuarea articolului după publicitate -

Femeia le-a spus anchetatorilor că a ajuns în Spania din România la începutul anului 2019, după ce a cunoscut pe internet un conațional care era stabilit la Madrid. Bărbatul a convins-o să meargă la el, să locuiască împreună pentru a-și crea un viitor alături de acesta, iar femeia a acceptat. Odată ajunsă în Spania însă, bărbatul i-a luat pașaportul, telefonul mobil și i-a interzis să mai iasă singură din casă fără să fie însoțită peste tot de cele două rude ale bărbatului.

După ce a fost eliberată de sub sechestru, conaționala noastră a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și apoi mutată într-o structură protejată, deoarece nu mai avea pe nimeni în Spania și nu cunoștea limba spaniolă.

Bărbatul român care a sechestrat-o și rudele acestuia au fost puse sub arest și urmează să fie trimise în judecată.

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi