marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Senator PSD către românii din diaspora: Aveți curajul și cereți demisia adevăraților vinovați de la votul din 26 mai

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România - miercuri, 12 iunie 2019 Etichete: , , , , , ,

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD consideră că românii din diaspora ar trebui să ceară cont despre dezastrul votului din străinătate la alegerile europarlamentare președintelui Klaus Iohannis și ambasadorilor români din statele unde s-au înregistrat probleme de organizare: „Aveţi curajul (…) şi cereţi demisia preşedintelui României, cereţi demisia ambasadorilor trimişi de acesta în ţările unde au fost probleme”, a spus senatorul PSD.

„Aud, aici, (în ședința Senatului României – n.r.) de dezastrul din 26 mai. Păi, parcă aţi spus că aţi câştigat? Sunteţi victorioşi. Nici când sunteţi victorioşi nu e bine? De fapt, această formulă schizoidă vine din ipocrizia care vă caracterizează. Ştiţi foarte bine că ambasadorii numiţi de Klaus Werner Iohannis, de care nu îndrăzniţi să vă luaţi, a organizat aceste alegeri. Ştiţi foarte bine că, atunci când s-a spus în secţiile de votare ‘Bucureştiul ne-a închis tableta’, de fapt era serviciul de securitate. (…) Nu Bucureştiul a închis tabletele, dar nu aveţi curajul să vă luaţi de stăpânii dvs, pentru că vă plătesc şi vă comandă. Această moţiune, ca şi referendumul, reprezintă un fake. Nu poate să fie poziţia publică a Senatului o colecţie de lozinci. Nu poate să fie o formulă de teme politicianiste ieftine şi care în niciun caz nu şi-ar găsi rezolvarea cu demisia ministrului de Externe. Aveţi curajul (…) şi cereţi demisia preşedintelui României, cereţi demisia ambasadorilor trimişi de acesta în ţările unde au fost probleme”, a adăugat Şerban Nicolae.

Moţiunea simplă „26 mai vă cere demisia, domnule Meleșcanu!”, iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi de Senat.

De asemenea, Şerban Nicolae, consideră că o formulă de vot pentru românii din străinătate similară celei pentru românii din ţară ar reprezenta soluţia pentru a nu se mai înregistra disfuncţionalităţi la urne în diaspora.

„Dacă în vârful muntelui se votează prin deplasarea persoanei, indiferent de vârstă, dacă are peste 18 ani, până la secţia de votare, să nu facem pentru alţi cetăţeni drept de vot din vârful patului, prin corespondenţă sau electronic. Să nu facem distincţie. Eu am propus (n.r. – printr-un proiect de lege) ca cetăţenii români cu domiciliul în străinătate să voteze la fel ca cetăţenii români cu domiciliul în ţară, în secţii arondate la 1.500 – 2.000 de alegători”, a mai afirmat Şerban Nicolae, în plenul Senatului.

DISTRIBUIE