miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Sfințirea lăcașului de cult al mănăstirii ortodoxe române din Elveția

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 29 septembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Patru ierarhi au fost prezenți sâmbătă la sfințirea capelei în care își desfășoară activitatea liturgică prima și singura mănăstire ortodoxă românească din Elveția. Din soborul slujitor au făcut parte: Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, Episcopii Ignatie al Hușilor și Timotei al Spaniei și Portugaliei și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, Marc Nemțeanul.

Obștea de maici a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” își desfășoară activitatea într-o casă achiziționată în localitatea Les Sciernes d’Albeuve, cantonul Freiburg. Întreaga proprietate a fost amenajată pentru a arăta ca un loc de rugăciune de artiști iconari români.

Sfințirea lăcașului de cult al mănăstirii ortodoxe române din Elveția. Foto: basilica.ro

Creștini români, dar și elvețieni, francezi, greci sau ruși, au contribuit și au reușit să amenajeze în clădire o capelă care a fost sfințită sâmbătă dimineață, 28 septembrie. Sfințirea lăcașului de cult a fost urmată de alte două momente memorabile: Monahia Antonia Peleanu a fost hirotesită stareța mănăstirii, iar o persoană de confesiune catolică a fost primită la Ortodoxie prin Taina Mirungerii.

Sfințirea lăcașului de cult al mănăstirii ortodoxe române din Elveția. Foto: basilica.ro

„În contextul specific al diasporei, mânăstirea are un rol foarte important în păstrarea și transmiterea credinței. De aceea, membrii comunității ortodoxe române din Elveția doresc de mai mulți ani întemeirea unei mânăstiri, care să întărească viața duhovnicească din parohii.”, se arată pe site-ul oficial al mănăstirii.

La evenimentul de sâmbătă a fost prezent și Vlad Vasiliu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Elveția.