vineri, 19 iulie 2024
Informația fără granițe


„Singură la nunta mea” – filmul unei regizoare românce în sălile cinematografelor din Italia

Scris de: Daniela Stoica , înv Evenimente - marți, 4 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Începând cu data de 5 martie a acestui an va rula în sălile cinematografelor din Italia filmul „Sola al mio matrimonio”, o coproducție română-belgiană, al regizoarei românce Marta Bergman, informează Eco del Cinema.

Drama „Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage (în limba franceză)/Sola al mio matrimonio (în italiană) este lungmetrajul de debut al regizoarei de origine română Marta Bergman. Filmul a avut premiera mondială în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), la Festivalul de Film de la Cannes 2018. Pelicula a mai făcut parte din selecția Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur 2018.

Coproducţia Belgia-România a fost filmată în România și Belgia și îi are în rolurile principale pe Alina Șerban și Tom Vermeir.

Pelicula este povestea Pamelei, o tânără din comunitatea romă, o femeie insolentă, amuzantă și spontană, foarte diferită de celelalte femei din comunitatea ei. O mamă singură, ea trăiește cu bunica și cu fiica ei într-o casă dărăpănată unde cele trei împart același pat. Cum poate crea un echilibru între nevoile fiicei sale de doi ani și dorința ei de libertate? Pamela pornește într-o călătorie spre necunoscut, renunțând la tradițiile care o sufocau. „Lapin, pizza, amour”, tot ce are sunt trei cuvinte pe care le știe în franceză și speranța că o căsnicie îi va schimba destinul și pe cel al fiicei sale.

Marta Bergman, născută la Bucureşti, este autoarea unor documentare despre comunitatea romă şi rolul femeii în societatea contemporană. Producţiile ei au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.