vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Singurătate extremă în Italia, româncă bolnavă de cancer moare în casă și este găsită abia după două săptămâni

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 20 ianuarie 2020

O femeie româncă în vârstă de 52 de ani bolnavă de cancer a fost găsită fără viață în casă, la Cordenons, o localitate din Friuli-Venezia Giulia. Femeia zăcea moartă de aproximativ 15 zile, timp în care nimeni nu i-a bătut la ușă și nu s-a interesat de starea ei, relatează Messaggero Veneto.

O moarte care aduce din nou în discuție drama singurătății, îndeosebi a persoanelor care trăiesc departe de familie, de rude și de prieteni. Cristina Grigoriu locuia de una singură și a fost găsită moartă în bucătăria casei sale din via Pasch. Din primele investigații decesul său datează de aproximativ cincisprezece zile în urmă.

Duminică, 19 ianuarie, un prieten a mers la secția de poliție și a depus o plângere privind dispariția femeii. Bărbatul a fost contactat de mama Cristinei, care locuiește în România, îngrijorată pentru că de câteva zile nu mai reușea să ia legătura cu fiica sa și se temea că i s-ar fi putut întâmpla ceva grav. Niciodată nu mai trecuse atâta timp fără ca fata ei să îi dea măcar un telefon, ultima dată vorbiseră de Revelion când și-au schimbat urările pentru un an mai bun.

Polițiștii, după ce au ascultat cererea bărbatului, s-au deplasat la domiciliul Cristinei Grigoriu unde sunat îndelung la ușă fără ca nimeni să le răspundă. Au fost astfel nevoiți să ceară ajutorul echipei de pompieri pentru a putea intra în casă. În interior, au găsit trupul neînsuflețit al femeii românce întins pe podeaua din bucătărie. În locuință au fost găsite mai multe cutii cu medicamente, ceea ce nu e de mirare deoarece Cristina era grav bolnavă și urma un tratament pentru combaterea unei tumori.

Din primele cercetări moartea conaționalei noastre s-a produs în primele zile ale acestui an. Medicul legal a constatat că nu sunt urme de violență sau auto-vătămare pe corpul victimei și a declarat că decesul a survenit din cauze naturale.

Cristina era văduvă, după ce soțul ei italian murise cu ceva timp în urmă, iar ea suferea de o boală cruntă. A murit singură, fără nimeni lângă ea, în casa pe care o cumpărase împreună cu soțul ei și în care a decis să-și continue viața. Rudele îi erau departe, iar în Italia nu avea prieteni apropiați. Vecinii au declarat că nu o cunoșteau prea bine și că oricum nu s-au îngrijorat de absența ei, au presupus că femeia a plecat probabil să-și viziteze și să petreacă câteva zile cu familia, în România.

Nimeni nu s-a îngrijorat îndeajuns de starea, de absența și de tăcerea Cristinei, doar apelul telefonic al mamei din România a făcut posibilă aflarea a ceea ce s-a întâmplat în casa de pe Via Pasch, unde femeia părăsise această lume singură, cu aproximativ cincisprezece zile în urmă.