joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Sky Park – un model de parc pentru viitor construit pe acoperișurile clădirilor

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Blog Informații utile Știri Tehnologie - vineri, 3 decembrie 2021 Etichete: , , ,

China arată lumii întregi cum ar trebui să arate metropolele secolului XXI cu ajutorul unui parc ce are o lungime de peste un kilometru, creat pe acoperișuri de clădiri. Această realizare poate fi considerată, fără echivoc, o utilizare perfectă a spațiului urban inutil în beneficiul locuitorilor.

Sky Park este o investiție unică la scară mondială. Nimeni nu a creat încă un proiect care să se potrivească atât de perfect cu arhitectura din jur. Acest parc a fost realizat în Shenzhen, o metropolă care se transformă pe zi ce trece într-un model de urmat în chestiuni de natură ecologică.

Cei doi designeri, Beijing Institute of Architectural Design (Shenzhen) împreună cu Shenzhen Boliyang Landscape and Architectural Design Co.,Ltd. au transformat acoperișul terminalului de metrou și al instalației de întreținere aferente într-un parc public lung de 1.200 de metri, cu o varietate de facilități sportive disponibile. Și toate acestea în aer liber și în vecinătatea golfului.

Autorii proiectului explică faptul că parcul este legat de clădirile de pe latura sa de vest printr-o serie de „poduri aeriene”, conducând studenții și pasionații de sport pe o platformă special creată pentru ei. Investiția leagă perfect instituțiile de învățământ și sport cu clădiri urbane dense, în împrejurările frumoase ale peisajului natural.

„Parcul nostru creează legătura fizică și vizuală necesară între rețeaua urbană și coastă, iar pe parcurs își propune să răspundă nevoilor educaționale și interesului din ce în ce mai mare pentru spațiul de agrement,” a declarat Binke Lenhardt, designerul Sky Park.

Deoarece parcul este imens, inițiatorii proiectului l-au împărțit în diferite secțiuni. După intrarea în instalație, putem naviga către locul de interes folosind un sistem de semnalizare inteligent. Întreaga unitate a fost împărțită în secțiuni de 100 de metri, cu puncte ce arată locația curentă, harta zonei și descrierea locurilor individuale.

Autoritățile orașului au anunțat deja că vor fi construite multe alte astfel de facilități neobișnuite. Ideea prevede dezvoltarea terenurilor pustii și oferirea rezidenților în Shenzhen a unui nou sistem de facilități ce vor fi capabile să servească relaxării și recreerii. În orașele aglomerate din China, fiecare bucată de pământ verde își merită greutatea în aur. Sky Park este un exemplu demn de urmat al modului în care poți utiliza ecologic betonul.