joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Șofer român amendat în Ungaria, circula pe autostradă cu o roată lipsă la TIR și 24 de tone de marfă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Fără categorie - joi, 19 decembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Polițiștii maghiari din județul Somogy au amendat în dimineața zilei de marți, 19 decembrie 2019, un șofer român în vârstă de 31 de ani care circula cu o roată lipsă la TIR-ul pe care-l conducea și cu care transporta marfă cu o greutate de 24 de tone. Șoferul circula în acest mod încă din Slovenia și le-a spus agenților de poliție că avea de gând să rezolve problema abia când ajungea acasă.

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Poliției din Ungaria, polițiștii au primit în jurul orei 8:26 de marți dimineața mai multe semnalări de la alți participanți la trafic care transmiteau că pe autostrada M7, în dreptul localității Balatonkeresztúr, un TIR circula cu o roată lipsă. În scurt timp, polițiștii de la rutieră au găsit și oprit autoarticulatul în cauză  în dreptul localității Fonyód și au constatat că într-adevăr avea o roată lipsă și că transporta în aceste condiții o încărcătură de 24 de tone de marfă.

TIR-ul care circula cu o roată lipsă. Foto: Police.hu

Șoferul român de 31 de ani le-a spus polițiștilor că a făcut o pană în timp ce se afla în Slovenia și că nu avea roată de rezervă, așadar a decis să rezolve problema când ajunge în România. Polițiștii maghiari însă l-au amendat pe român și nu l-au lăsat să continue drumul până nu a înlocuit roata lipsa.