joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român anchetat în Germania pentru trafic de imigranți. Avea 14 imigranți clandestini în camionul său

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 16 iulie 2022 Etichete: , , , , , ,

Poliția federală germană a descoperit 14 persoane de diferite naționalități asiatice în remorca unui camion cu numere de înmatriculare românești, în apropiere de orașul-district Passau (Bavaria).

Migranții intrați ilegal în Germania erau din Nepal, India, Pakistan și Afganistan, potrivit declarației poliției date în cursul zilei de vineri, 15 iulie 2022, relatează Frankfurter Allgemeine.

Bărbații și femeile aveau vârste cuprinse între 17 și 46 de ani și erau într-o stare bună de sănătate, deși se pare că au fost nevoiți să urineze în sticle goale, în timpul călătoriei lor prelungite. De asemenea, aceștia nu aveau niciun document de identitate la ei.

În timpul interogatoriului, șoferul de camion de naționalitate română a declarat că habar nu avea despre persoanele aflate în zona de încărcare a vehiculului său. El ar fi observat doar unele zgomote și mișcări în timp ce își conducea camionul.

Pe numele șoferului a fost declanșată o anchetă pentru introducerea ilegală de străini pe teritoriul german, reprezentând un pericol grav pentru sănătatea publică. Totuși, românului i s-a permis să își continue cursa.

Asiaticii introduși ilegal în Germania au primit cu toții sesizări de intrare neautorizată și au fost trimiși înapoi în Austria, țara de unde au venit. Momentan, nu este clar cum au urcat aceștia în camion și pe ce rută au ajuns până în orașul Passau.