marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Șofer român arestat în Germania, a furat teste COVID în valoare de 60 000 de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 1 mai 2021 Etichete: , , , , ,

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, de naționalitate română, dar rezident în Germania, a fost arestat după ce a furat teste COVID-19 în valoare de 60 000 de euro, informează publicația germană Badische Neuste Nachrichten.

Potrivit sursei citate, conaționalul nostru era angajatul unei companii de transport și a fost însărcinat să preia marți, 27 aprilie 2021, mai multe cutii cu teste COVID de la Aeroportul Frankfurt-Hahn, în landul Hessen. Testele urmau să fie livrate apoi într-o locație din Rheinstetten, în landul Baden-Württemberg.

Ajuns la destinație, însă, un angajat a observat, în timp ce descărca cutiile cu teste, că greutatea acestora era diferită, ceea ce era anormal, fiind vorba de aceleași cantități în toate.

O verificare detaliată a scos astfel la iveală faptul că numai o treime din testele COVID care trebuiau livrate se aflau în cutii.

Șoferul român a fost denunțat, iar polițiștii germani au deschis o anchetă, iar din primele informații reiese că testele furate au fost predate unui complice a cărui identitate nu a fost descoperită încă de anchetatori.

Tânărul de 24 de ani, în schimb, a ajuns miercuri, 28 aprilie, în fața unui judecător care a emis un mandat de arestare pe numele conaționalului nostru, la cererea parchetului din München.

DISTRIBUIE