vineri, 26 aprilie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion, beat la volan în UK. Firma pentru care lucra îi cere 8.000 de euro de despăgubiri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 5 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

SC Samba Company SRL, o firmă de comerț din Pașacani, județul Iași, încearcă să obțină despăgubiri în valoare de 8.000 de euro de la un fost angajat, în urma unui incident petrecut în Marea Britanie.

Iulian M., inițialele bărbatului care a lucrat ca șofer de tir în cadrul societății timp de două luni și jumătate, a fost prins conducând sub influența alcoolului în această țară, ceea ce a generat cheltuieli neprevăzute pentru recuperarea camionului și a mărfurilor.

Potrivit Bit TV, Iulian s-a angajat la SC Samba Company SRL în calitate de șofer de tir în luna august 2019. Cu toate acestea, la data de 28 octombrie a aceluiași an, în timp ce se afla în Marea Britanie, el a fost oprit de polițiști și reținut pentru conducere sub influența alcoolului.

Având în vedere că încărcătura transportată era perisabilă, autoritățile au fost nevoite să transporte camionul într-o parcare asigurată. La trei zile după incident, contractul de muncă dintre Iulian M. și SC Samba Company s-au încheiat.

Potrivit plângerii depuse de societate la tribunal, pentru a recupera camionul și încărcătura, aceasta a fost nevoită să suporte cheltuieli în valoare de 8.000 de euro.

Societatea a trimis un alt șofer, care a fost transportat cu avionul în Marea Britanie pentru a prelua tirul și a-l aduce înapoi în țară. În prezent, firma încearcă să obțină această sumă de bani de la fostul angajat în instanță.

Conform documentului depus la Tribunal, se menționează că inițial Iulian M. a recunoscut datoria și a fost de acord să o plătească, însă ulterior a refuzat.

În conformitate cu prevederile Codului Muncii, salariații sunt răspunzători patrimonial pentru daunele materiale cauzate angajatorului din vina lor în legătură cu munca desfășurată.

În astfel de situații, sarcina probei revine angajatorului, care trebuie să demonstreze prejudiciul suferit în instanță.

Până în prezent, judecătorii nu au fost convinși de societate cu privire la cuantumul cheltuielilor pretinse, iar acesta rămâne subiectul dezbaterilor în sala de judecată. Avocații ambelor părți aduc argumente în favoarea lor, iar decizia finală va fi luată de către instanță.

DISTRIBUIE