joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion condamnat în Franța la un an de închisoare și interdicție de a călători pe teritoriul francez

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 27 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un șofer de camion de naționalitate română a fost condamnat recent de Tribunalul din Boulogne-sur-Mer (Hauts-de-France) la un an de închisoare. El a fost acuzat că voia să transporte ilegal migranți din Franța în Anglia, în luna septembrie a anului trecut, ascunși în camionul pe care îl conducea.

Românul a fost interceptat în portul Boulogne-sur-Mer la data de 17 septembrie 2021. În camionul său, poliția a descoperit trei refugiați albanezi, aflați într-o ascunzătoare inedită. Aceasta era amenajată în partea din spate a camionului, în mijlocul paleților cu marfă depozitați unul lângă celălalt, împrejurul ei.

Ușa din spate a camionului nu avea lacăt și nu arăta că ar fi fost forțată. Examinarea telefonului mobil al șoferului român a scos la iveală mai multe numere de telefon, cunoscute în cazurile de asistență pentru migranți. Unul dintre ei a recunoscut faptul că, prin intermediul informațiilor unor traficanți de persoane, s-a urcat singur în camion, unde s-a alăturat celorlalți călători clandestini.

Șoferul i-a rugat pe migranți să închidă telefoanele mobile, înainte de a porni la drum. Interogat în arestul poliției, românul a explicat că s-a întâlnit cu doi colegi, șoferi de camion din țara sa, care i-au propus să-i transporte pe albanezi în Anglia, în schimbul a 500 de euro de fiecare.

Deoarece șoferul avea cazierul judiciar curat, iar acesta și-a recunoscut fapta, a fost condamnat de instanța franceză la douăsprezece luni de închisoare cu suspendare, cu interdicția de a călători pe teritoriul francez timp de doi ani.