sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion, erou în Germania. A salvat viața unui coleg rănit într-un accident între două TIR-uri

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 24 mai 2023

Șoferii profesioniști din România pot stârni reacții diverse. Opinia publică oscilează între laudă și critici acerbe.

Uneori însă, acești oameni se dovedesc a fi adevărați îngeri păzitori ai șoselelor. Un astfel de exemplu este cel al lui Nikolas Răducu Iorga, un șofer român care a devenit erou în urma unui incident pe autostrada A30 din Germania.

Într-o zi obișnuită de muncă, relatează Ilie Matei – Omul Șoselelor, Nikolas a fost martorul unui accident grav.

Două TIR-uri, unul condus de un șofer german, iar celălalt de un șofer slovac, s-au ciocnit violent.

Conaționalul nostru a oprit imediat camionul său și fără să mai stea pe gânduri, a intervenit pentru a acorda primul ajutor colegilor săi răniți.

Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: Ilie Matei – Omul Șoselelor.

„M-am oprit, am pornit luminile de avarie și m-am mutat pe banda doi. L-am văzut pe slovac coborând și fugind spre cabina neamțului. În acel moment, am știut că trebuie să mă opresc, indiferent de circumstanțe,” a povestit șoferul român.

Imediat ce a ajuns la locul accidentului, Nikolas a acționat cu o determinare și o precizie remarcabile. A deschis ușa cabinei șoferului german, i-a acordat primul ajutor și a sunat la numărul de urgență 112, totul în timp ce încerca să păstreze calmul și să îl liniștească pe bărbatul rănit.

Cu ajutorul unui alt martor, el a reușit să stabilească contactul cu autoritățile și să continue îngrijirea șoferului rănit până la sosirea echipajelor de urgență.

„Eram băiatul cu tandem de la DHL,” mărturisește Nikolas. „N-am stat să zic la nimeni cum mă cheamă și cine sunt. Am făcut ce am crezut că e bine în acel moment.”

Astfel de fapte eroice reafirmă ideea că șoferii profesioniști sunt mai mult decât simple figuri în peisajul rutier.

Ei sunt oameni care, în ciuda presiunilor și a oboselii, sunt întotdeauna pregătiți să acorde ajutor atunci când este nevoie.