sâmbătă, 29 iunie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion, mort într-un dramatic accident pe o autostradă din străinătate. Avea 44 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 1 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Un accident mortal produs în dimineața zilei de joi, 1 iunie 2023, pe autostrada A1 din Germania, în apropiere de nodul rutier Kamen din Nordrhein-Westfalen, a dus la moartea unui șofer de camion în vârstă de 44 de ani, originar din România și rezident în districtul Düren.

Potrivit primelor investigații, relatate într-un comunicat de presă al poliției germane, în jurul orei 10:00 dimineața, un alt șofer, în vârstă de 36 de ani și care conducea un camion încărcat cu plăci grele de metal, a fost nevoit să frâneze brusc pe banda din dreapta a autostrăzii, în direcția Köln, din cauza traficului intens.

În spatele lui, o femeie de 68 de ani din Dortmund a reușit să oprească la timp, înainte să tamponeze camionul. Ambii au observat în oglinda retrovizoare însă un camion care se apropia cu viteză mare.

Camionul condus de șoferul român. © news4 Video-Line

Șoferul de 36 de ani a identificat pericolul și a încercat să-și mute camionul cât mai mult posibil în față, iar femeia de 68 de ani a reușit să se deplaseze aproape complet pe banda de urgență.

Cu toate acestea, camionul de 7,5 tone condus de un șofer român a lovit ușor mașina femeii din Dortmund și apoi s-a izbit necontrolat de camionul șoferului de 36 de ani. Impactul violent l-a strivit pe conaționalul în cabina sa, provocându-i decesul pe loc.

Corpul conaționalului nostru a fost zdrobit în cabina sa, în urma impactului. © news4 Video-Line

Datorită reacției rapide a șoferului din fața sa, femeia din Dortmund a scăpat nevătămată. Mașina ei a fost proiectată doar de-a lungul drumului în urma impactului.

Echipa de investigare a accidentelor de trafic a Poliției Dortmund a ajuns la fața locului și a efectuat investigațiile preliminare. O dronă de la poliție a capturat și fotografii ale scenei accidentului.

Din cauza accidentului, traficul pe autostrada A1 în direcția Köln a fost blocat, formându-se o coadă de doi kilometri la nodul rutier Kamen.