marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion, prins la volan în Austria cu cardul tahograf al tatălui său. A condus și câte 19 ore fără oprire

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 6 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Autostradală Schönberg, Austria, au aplicat mai multe sancțiuni în după-amiaza zilei de luni, 5 iunie 2023, când au oprit pentru control un camion condus de un român în vârstă de 32 de ani.

Printre încălcările constatate, informează Kronen Zeitung, polițiștii au constatat și că bărbatul era în posesia cardul de tahograf al tatălui său, iar acum se confruntă cu o plângere penală.

Camionul condus de român a fost oprit pentru control în jurul orei 17:45, la punctul de control Brenner. În cadrul unei verificări amănunțite a șoferului și mijlocului de transport, polițiștii au descoperit mai multe nereguli.

„La întrebarea polițiștilor, bărbatul de 32 de ani a recunoscut că în ultimele 28 de zile a folosit alternativ și cardul tahograf al tatălui său”, a raportat poliția. Acest card a fost predat apoi polițiștilor.

După ce au analizat ambele carduri, polițiștii au constatat 24 de încălcări grave ale regulilor de conducere și odihnă. Într-o zi, bărbatul a condus camionul neîntrerupt timp de peste 19 ore.

A fost aplicată o măsură de securitate provizorie, iar șoferul de 32 de ani va fi reclamat la Biroul Administrativ Innsbruck.