miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion ucis în Germania de un tânăr polonez care circula pe contrasens

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 15 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, a decedat vineri, 14 octombrie 2022, pe drumul federal B214, lângă orașul german Fürstenau (Saxonia Inferioară), informează NDR.

Tragedia s-a petrecut după ce un tânăr polonez de 26 de ani a intrat pe contrasens cu SUV-ul pe care îl conducea și s-a ciocnit frontal cu camionul condus regulamentar de conaționalul nostru. Ambii șoferi au murit la locul dramaticului accident.

Șofer român de camion ucis în Germania de un tânăr polonez care circula pe contrasens

În jurul orei 13:30, tânărul polonez conducea VW-ul său Tiguan pe „Osnabrücker Straße” (B214) în direcția Fürstenau, când a intrat pe banda din sens opus din motive care nu au fost încă deplin clarificate. SUV-ul s-a izbit frontal și fără urme de frânare cu camionul condus de român, care circula normal pe banda sa.

Cele două vehicule au fost avariate major de forța impactului, iar orice ajutor din partea salvatorilor sosiți la fața locului a fost zadarnic pentru cele două victime, ale căror leziuni suferite erau incompatibile cu viața.

Polițiștii au început imediat investigațiile și au găsit dovezi ale consumului de alcool și droguri în mașina SUV-ului VW Tiguan. Cele două vehicule avariate au fost securizate și recuperate de o companie de tractări locală.

Șofer român de camion ucis în Germania de un tânăr polonez care circula pe contrasens

Drumul principal a fost complet închis până după miezul nopții, iar numeroase efective de poliție, pompieri și ale serviciilor de salvare au lucrat acolo ore întregi.

Drumul federal B214 a fost blocat complet între Fürstenau și Sellberg-Utdrift, pentru investigarea accidentului și lucrări de curățare a carosabilului. La puțin timp după miezul nopții a fost permisă reluarea traficului pe „Osnabrücker Straße”.