fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de TIR arestat în Franța, avea în semiremorcă aproape o tonă de canabis

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 1 martie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român de TIR a fost arestat în Franța vineri, 26 februarie 2021, după ce polițiștii au găsit în semiremorca automarfarului pe care-l conducea aproape o tonă de polen de canabis. Bărbatul, care venea din Spania, a fost oprit de forțele de ordine cu o zi înainte pentru un control de rutină în timp ce se deplasa pe A71, pe teritoriul regiunii Berry, informează publicația locală Le Berry Républicain.

TIR-ul condus de șoferul român. Foto: www.leberry.fr

Prețul care putea fi obținut din vânzarea unei asemenea cantități de polen de canabis se ridică la circa 9 milioane de euro, spun anchetatorii. Produsul ilegal, care era pus în saci de rafie și ascuns în cutii de lemn, avea o greutate totală de 918 kilograme și a fost pus sub sechestru.

Interogat de polițiștii francezi, șoferul român, în vârstă de circa 40 de ani, s-a limitat la a declara doar că pornise în cursă din Spania. Anchetatorii cred, de asemenea, că acesta urma să transporte substanța ilegală la Paris.

La finalizarea anchetei, conaționalul nostru a fost supus măsurii de arest preventiv. TIR-ul pe care-l conducea era înmatriculat în România, mai precizează sursa citată.

DISTRIBUIE