marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în Italia după ce a intrat într-un șantier de lucru nocturn. Fiul său și șapte muncitori, grav răniți

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 10 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Dumitru Dumitrescu, un șofer român de TIR în vârstă de 45 de ani, a murit într-un accident grav pe Autostrada A14 petrecut în noapte de miercuri spre joi, 8 iunie 2023, după ce a intrat cu mastodontul pe care îl conducea într-un șantier de lucru nocturn, lovind o remorcă încărcată cu bariere de ciment și apoi un alt vehicul.

Accidentul, care s-a produs la kilometrul 427 de pe sensul nordic în jurul orei 01:30, a lăsat în urmă șapte muncitori răniți, doi dintre ei fiind în stare gravă, precum și fiul șoferului care era în TIR și dormea în acel moment, relatează publicația locală Il Centro.

Din primele reconstituiri ale accidentului, se pare că TIR-ul, care transporta un încărcătură de cireșe din Molfetta spre piețele nordice, a continuat în linie dreaptă la o bifurcație, izbindu-se de remorca încărcată cu bariere de ciment.

Impactul a fost devastator, deformațiile cabinei fiind semnificative. Pompierii din localitatea Vasto au intervenit pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale TIR-ului.

Dumitru, care era însoțit de fiul său în vârstă de 21 de ani, se presupune că ar fi suferit fie un atac, fie ar fi adormit la volan. Cadavrul său a fost transportat la morga cimitirului din Tortino di Sangro, în așteptarea autopsiei.

Investigațiile și expertizele au continuat până la ora 07:30 din acea dimineață. Compania Autostrade per l’Italia, care a anunțat recent că va înlătura toate șantierele pe secțiunea din Abruzzo până în septembrie, a confirmat că șantierul era corect semnalizat și se afla pe o porțiune dreaptă și bine iluminată a autostrăzii. Poliția rutieră a efectuat investigații amănunțite și a interogat mai mulți martori.

Fiul șoferului român dormea în momentul accidentului și, prin urmare, nu a observat nimic. Odată ce medicii vor permite acest lucru, polițiștii vor audia răniții pentru a reconstitui mai bine dinamica evenimentelor.

Dumitru Dumitrescu era cunoscut ca fiind un șofer prudent, lucru care l-a determinat pe fiul său să îl însoțească în cursa fatidică, fapt ce ar putea susține ideea unui episod de adormire sau un atac la baza accidentului.

În același timp, sindicatele italiene sunt profund tulburate, argumentând că munca de noapte pe drumurile și autostrăzile prezintă un risc semnificativ. Din acest motiv, cer norme mai stricte și măsuri de protecție pentru șantierele de noapte.