marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de TIR, mort în străinătate după ce a fost accidentat mortal de un coleg de breaslă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 29 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Valerian, un șofer de camion în vârstă de 61 de ani, de origine română, a fost victima unui tragic accident de muncă luni seară, în localitatea Seraing-sur-Meuse din Belgia, pe terenul companiei de transport Louis Frisaye, situată pe Quai Jules Destrée.

Potrivit publicației L’Avenir, decesul a survenit după ce conaționalul nostru a fost lovit și târât pe mai mulți metri de un alt camion, condus de un coleg de breaslă. Din nefericire, bărbatul și-a pierdut viața pe loc în urma impactului.

Serviciile de urgență au fost alertate și au sosit la locul accidentului imediat după ora 19:00. La sosirea lor, Valerian fusese deja declarat decedat.

În urma tragediei, poliția locală a contactat Oficiul de Muncă pentru a efectua investigații standard și a iniția o anchetă cu privire la circumstanțele exacte ale accidentului.

Auditorul de muncă a confirmat detaliile incidentului, explicând că „victima era un șofer de origine română, în vârstă de 61 de ani, care încărca mărfuri ca parte a responsabilităților sale de muncă.

Din motive încă neelucidate, șoferul a coborât din camion și, în timp ce se afla pe jos, a fost lovit de un alt camion.”

Se pare că bărbatul român era angajat la o firmă subcontractantă, diferită de cea pentru care lucra șoferul implicat în accident.

Autoritățile au precizat că șoferul care a provocat accidentul nu se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise în momentul incidentului, după cum a relevat controlul efectuat.

„Un medic legist a fost desemnat să colecteze probe, iar accesul în zona de încărcare, unde s-a produs accidentul, a fost interzis pietonilor de către un expert în securitate și sănătate în muncă”, au adăugat reprezentanții Auditoratului Muncii.

De asemenea, a fost solicitată intervenția unui expert auto pentru investigații suplimentare.

DISTRIBUIE