joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în străinătate în timp ce se odihnea într-o parcare

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 27 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Un șofer de TIR de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a murit duminică, 26 iunie, într-un accident tragic petrecut între trei TIR-uri în parcarea „Saaletal Süd” de pe autostrada germană A38, lângă localitatea Weißenfels, în districtul Burgenland din sudul landului Saxonia-Anhalt.

În jurul orei 2:00 a dimineții de duminică, un camion cu semiremorcă – ce avea numere de înmatriculare din Slovacia și se deplasa în direcția Leipzig (landul Saxonia) – a virat către zona de odihnă a parcării „Saaletal Süd”.

Datorită vitezei prea mari cu care a efectuat virajul, a neatenției sau oboselii, camionul slovac a intrat în TIR-ul românului care staționa în parcare. Din cauza forței impactului, TIR-ul a fost propulsat într-un alt camion articulat ce era parcat în fața sa.

În urma impactului violent, românul a rămas blocat în propria sa cabina și a suferit răni atât de grave, încât a murit la locul accidentului. În camionul slovac care a izbit TIR-ul românului se aflau doi bărbați de naționalitate belarusă, în vârstă de 34 și respectiv 49 de ani.

Ambii au suferit răni grave și au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere, unde sunt tratați și la această oră. Șoferul celui de-al treilea vehicul implicat în accident, în vârstă de 46 de ani, nu a suferit niciun fel de leziuni.

Parcarea a trebuit să fie închisă pentru măsurile de salvare și recuperare. Această acțiune nu a afectat traficul pe A 38. Reconstituirea exactă a accidentul mortal face acum obiectul anchetei poliției federale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, accidentul nu s-ar fi produs în „zona imediată a intrării” în parcare. Alte informații nu s-au aflat despre investigațiile accidentului. Măsurile de salvare a celor doi belaruși și clarificare a cauzelor accidentului sunt în plină derulare.