fbpx
luni, 8 august 2022
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în străinătate în timp ce se odihnea într-o parcare

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 27 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Un șofer de TIR de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a murit duminică, 26 iunie, într-un accident tragic petrecut între trei TIR-uri în parcarea „Saaletal Süd” de pe autostrada germană A38, lângă localitatea Weißenfels, în districtul Burgenland din sudul landului Saxonia-Anhalt.

În jurul orei 2:00 a dimineții de duminică, un camion cu semiremorcă – ce avea numere de înmatriculare din Slovacia și se deplasa în direcția Leipzig (landul Saxonia) – a virat către zona de odihnă a parcării „Saaletal Süd”.

Datorită vitezei prea mari cu care a efectuat virajul, a neatenției sau oboselii, camionul slovac a intrat în TIR-ul românului care staționa în parcare. Din cauza forței impactului, TIR-ul a fost propulsat într-un alt camion articulat ce era parcat în fața sa.

În urma impactului violent, românul a rămas blocat în propria sa cabina și a suferit răni atât de grave, încât a murit la locul accidentului. În camionul slovac care a izbit TIR-ul românului se aflau doi bărbați de naționalitate belarusă, în vârstă de 34 și respectiv 49 de ani.

- Continuarea articolului după publicitate -

Ambii au suferit răni grave și au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere, unde sunt tratați și la această oră. Șoferul celui de-al treilea vehicul implicat în accident, în vârstă de 46 de ani, nu a suferit niciun fel de leziuni.

Parcarea a trebuit să fie închisă pentru măsurile de salvare și recuperare. Această acțiune nu a afectat traficul pe A 38. Reconstituirea exactă a accidentul mortal face acum obiectul anchetei poliției federale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, accidentul nu s-ar fi produs în „zona imediată a intrării” în parcare. Alte informații nu s-au aflat despre investigațiile accidentului. Măsurile de salvare a celor doi belaruși și clarificare a cauzelor accidentului sunt în plină derulare.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi