duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în străinătate. A trecut pe celălalt sens al autostrăzii și a lovit violent un alt TIR

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - marți, 21 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un grav accident rutier a avut loc luni, 20 noiembrie, în jurul orei 16:45, pe autostrada A61, în direcția Toulouse, în apropierea localității Douzens din Franța, soldat cu decesul unui șofer român și rănirea gravă a unuia francez.

Accidentul s-a produs când un camion care se îndrepta spre Narbonne a traversat în mod neașteptat terenul dintre benzile autostrăzii, întrând într-o coliziune frontală cu un alt camion care mergea spre Toulouse.

În urma impactului, camionul lovit a fost aruncat pe marginea drumului și a luat foc, în timp ce celălalt vehicul a rămas blocat pe o bandă de circulație, relatează La Depeche.

Echipele de urgență, inclusiv pompierii din Puichéric, La Redorte și Lézignan, au intervenit rapid la fața locului, împreună cu echipaje SMUR pentru a oferi îngrijiri medicale.

Din nefericire, șoferul român și-a pierdut viața, iar colegul său francez se află în stare gravă, dar cu șanse de supraviețuire.

Operațiunile de salvare au inclus și eforturi pentru prevenirea răspândirii flăcărilor în vegetația înconjurătoare.

Accidentul a cauzat perturbări majore în traficul pe A61. Autostrada în direcția Toulouse a fost complet închisă, iar pe sensul Toulouse-Narbonne s-a circulat pe o singură bandă. De asemenea, camioanele au fost redirecționate pe A9, cu intrare interzisă la Narbonne Sud.

Până la ora 19:00, s-au format cozi de 5 km spre Toulouse și 2,5 km spre Narbonne. Autoritățile au lucrat toată noaptea pentru a elibera autostrada, inclusiv prin remorcarea camioanelor implicate.

În paralel, poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului, contribuind, de asemenea, la asigurarea securității pe durata intervenției.