sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șofer român de TIR mort în străinătate. A trecut pe celălalt sens al autostrăzii și a lovit violent un alt TIR

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - marți, 21 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un grav accident rutier a avut loc luni, 20 noiembrie, în jurul orei 16:45, pe autostrada A61, în direcția Toulouse, în apropierea localității Douzens din Franța, soldat cu decesul unui șofer român și rănirea gravă a unuia francez.

Accidentul s-a produs când un camion care se îndrepta spre Narbonne a traversat în mod neașteptat terenul dintre benzile autostrăzii, întrând într-o coliziune frontală cu un alt camion care mergea spre Toulouse.

În urma impactului, camionul lovit a fost aruncat pe marginea drumului și a luat foc, în timp ce celălalt vehicul a rămas blocat pe o bandă de circulație, relatează La Depeche.

Echipele de urgență, inclusiv pompierii din Puichéric, La Redorte și Lézignan, au intervenit rapid la fața locului, împreună cu echipaje SMUR pentru a oferi îngrijiri medicale.

Din nefericire, șoferul român și-a pierdut viața, iar colegul său francez se află în stare gravă, dar cu șanse de supraviețuire.

- Continuarea după publicitate -

Operațiunile de salvare au inclus și eforturi pentru prevenirea răspândirii flăcărilor în vegetația înconjurătoare.

Accidentul a cauzat perturbări majore în traficul pe A61. Autostrada în direcția Toulouse a fost complet închisă, iar pe sensul Toulouse-Narbonne s-a circulat pe o singură bandă. De asemenea, camioanele au fost redirecționate pe A9, cu intrare interzisă la Narbonne Sud.

Până la ora 19:00, s-au format cozi de 5 km spre Toulouse și 2,5 km spre Narbonne. Autoritățile au lucrat toată noaptea pentru a elibera autostrada, inclusiv prin remorcarea camioanelor implicate.

În paralel, poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului, contribuind, de asemenea, la asigurarea securității pe durata intervenției.

DISTRIBUIE