joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Șofer român erou în Marea Britanie. A intrat desculț și dezbrăcat într-o casă în flăcări pentru a-și salva vecinul

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 17 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Gestul unui  tânăr român vârstă de 26 de ani, care lucrează ca şofer la Oxford, este considerat de presa britanică unul eroic, după ce băiatul a intrat desculţ şi fără cămaşă, într-o casă în flăcări, pentru a-şi salva vecinul, informează metro.co.uk.

Remus Nicolae Lefter nu a ezitat deloc. El a intrat, desculţ şi fără cămaşă, nu o dată, ci de două ori, în apartamentul superior al unei case de pe Wytham Street, pentru a-şi ajuta vecinul. Bucătăria acestuia luase foc.

Remus Nicolae Lefter. Foto: metro.co.uk

Românul a deschis ferestrele şi a turnat apă pe o tigaie care ardea pe aragaz și de la care s-a declanșat incendiul. Pentru că focul s-a extins din cauza uleiului din tigaie, tânărul a ieşit din locuinţă, a făcut rost de un stingător şi s-a repezit înapoi din clădire.

Remus Nicolae Lefter. Foto: metro.co.uk

Înainte de toate, însă, şoferul român s-a asigurat că vecinul său, un bărbat mai în vârstă, este în siguranţă, apoi a stins flăcările. Pompierii din Oxfordshire au intervenit apoi şi ei, sosind la scurt timp după ce au primit apelul de ajutor. Vecinul românului nu a suferit răni grave.