joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român grav rănit pe o autostradă din Germania după ce a intrat cu duba în remorca unui TIR

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 16 februarie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 33 de ani și care își conducea autoutilitara marca Mercedes-Benz Sprinter pe autostrada germană A7, în direcția sud, s-a izbit de un camion care circula în fața lui.

În jurul orei 19:45 de marți, 15 februarie 2022, la intersecția autostrăzii cu drumul care duce către localitatea Niederaula (Kassel), în apropiere de benzinăria și zona de odihnă Großenmoor, șoferul român s-a încadrat pe banda din dreapta, pe sensul de mers cu trei benzi și, brusc, fără să frâneze, a intrat în remorca unui camion articulat, cu număr de înmatriculare din Polonia.

Autoutilitara condusă de șoferul român. Foto: osthessen-news.de

Șoferul camionului articulat, un ucrainean în vârstă de 55 de ani, l-a scos pe românul grav rănit din cabina total distrusă a autoutilitarei sale și i-a acordat primul ajutor, până la sosirea ambulanței. Acesta a fost transportat apoi de urgență la cel mai apropiat spital.

„Șoferul Sprinterului a fost rănit grav, dar viața sa nu este în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Osthessen, la cererea cotidianului digital Osthessen News.

Camionul articulat a suferit pagube materiale relativ minore, în timp ce șoferul acestuia nu a fost rănit.

Pe durata lucrărilor de salvare, banda din dreapta a autostrăzii a fost închisă în zona locului accidentului timp de două ore și jumătate, de către agenții Poliției de Autostradă din localitatea Petersberg (Hesse).

Din cauza traficului redus, în ciuda închiderii zonei respective de autostradă, nu au existat întreruperi ale circulației pe A7. Pagubele materiale au fost estimate la aproximativ 20.000 de euro.