vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Șofer român de camion, fura din pachetele pe care le transporta în Italia

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 13 aprilie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un român în vârstă de 22 de ani, șofer pe un camion care transporta colete ale companiei Amazon din Germania în Italia, a fost condamnat miercuri, 12 aprilie, la șase luni de închisoare de Tribunalul districtului austriac Innsbruck-Land (Tirol) pentru că ar fi furat peste 100 de colete.

Așa cum dezvăluie publicația austriacă Tiroler Tageszeitung, mii de colete comandate online părăsesc zilnic depozitele logistice situate în Germania ale popularului retailer Amazon. O parte dintre acestea trebuie să fie livrate și peste granițele germane către alte țări ale Uniunii Europene.

Slujba conaționalului nostru era să livreze aceste colete din Germania în Italia, traversând Austria. Se pare că tânărul șofer nu era plătit prea bine pentru munca sa, așa că el ar fi sustras 106 pachete din camionul pe care îl conducea și le-ar fi ascuns într-o pădure de lângă orașul Zirl.

Polițiștii austrieci au găsit însă urme de sânge pe cutiile furate care, după o comparație ADN, s-au dovedit a fi ale românului. Modul în care șoferul camionului a reușit să deschidă spațiul de încărcare sigilat al camionului a făcut probabil să se rănească la o mână și să-i curgă sânge pe coletele sustrase.

În ciuda faptului că a fost arestat, nu există nici un semn al jafului în afara probelor ADN. În timp ce daunele în euro sunt undeva în intervalul a cinci cifre, Amazon nici măcar nu s-a alăturat procesului cu eventuale pretenții de despăgubire, probabil știind că nu va realiza nimic.

Șoferul a fost condamnat la șase luni de închisoare condiționată (cu posibilitatea de eliberare pe cauțiune) și are de plătit o amendă de 1440 de euro.