sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român mort într-o parcare din Franța. Lovit de un alt camion care efectua manevrele de parcare

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - miercuri, 16 decembrie 2020

Un șofer român de camion, în vârstă de 30 de ani, a murit în Franța în seara de marți, 15 decembrie, după ce a fost lovit de un alt camion, în urma unei manevre greșite. Bărbatul român lucra pentru o companie de transport spaniolă.

Conform site-ului de informații sudouest.fr, accidentul s-a petrecut pe autostrada A 63, în jurul orei 17:10, în parcarea din zona Biarritz. Un camion cu numere de înmatriculare franceze l-a lovit pe șoferul român, în timp ce efectua o manevră cu spatele, pentru a parca.

La momentul accidentului, șoferul român era coborât din cabină și se afla în fața camionului său înmatriculat în Spania. Șoferul francez, în vârstă de 27 de ani, nu l-a văzut la timp pe conaționalul nostru și l-a lovit mortal în timp ce efectua manevra de parcare. Șoferul român a fost prins între cabina propriului său vehicul și spatele camionului francez.

Tânărul român a murit pe loc, echipajul sanitar sosit de urgență la fața locului nu a putut decât să constate decesul conaționalului nostru.

Jandarmii și pompierii au intervenit de asemenea la locul incidentului. Ancheta demarată de jandarmii francezi va trebui să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Șoferul care a provocat accidentul a fost îngrozit de cele întâmplate. El a fost transportat la Centre hospitalier de la Côte basque pentru a primi asistență psihologică.