joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Șofer român prins în Franța cu o tonă de țigări de contrabandă, 458.000 de euro amendă și 6 luni cu suspendare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 12 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Amendă uriașă pentru un șofer român de TIR care, în cursul zilei de marți, 8 septembrie 2020, a fost prins de polițiștii vamali francezi la terminalul de feribot Loon-Plage din Franța transportând o tonă de țigări de contrabandă. Bărbatul a fost condamnat totodată și la 6 luni de închisoare cu suspendare, informează publicația franceză La Voix du Nord.

Șoferul român, în vârstă de 33 de ani, a fost pus sub arest și prezentat în fața instanței vineri, 11 septembrie, după ce agenții vamali de la punctul de trecere a frontierei cu Marea Britanie, Loon-Plage, au găsit printre încărcătura sa de piese auto și 107 baxuri cu câte 50 de cartușe de țigări fiecare. Potrivit sursei citate, țigările urmau să fie vândute pe piața britanică, dar bărbatul român a declarat că nu știe cum au ajuns printre marfa transportată de el.

Instanța a dispus confiscarea țigărilor și l-a condamnat pe șofer la 6 luni cu suspendare, precum și la plata unei amenzi de 458.000 de euro care corespunde valorii mărfurilor de contrabandă pe care le transporta.

În urmă cu o săptămână, autoritățile franceze au condamnat și un șofer ceh de camion la un an de închisoare cu suspendare și amendă de 565.000 de euro, acesta fiind prins, de asemenea, la vamă cu 1,3 tone de țigări de contrabandă.