joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Șofer român prins în Germania transportând 8 conaționali din UK cu o dubă pentru marfă și fără permis

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 9 mai 2022 Etichete: , , , , , , , ,

O furgonetă de numai trei locuri, condusă de un șofer de naționalitate română în vârstă de 41 de ani, a fost oprită duminică, 8 mai, în timpul unui control de rutină efectuat de poliția federală pe autostrada germană A93, în apropiere de orașul Rosenheim (Bavaria).

În interiorul furgonetei, care avea numere de înmatriculare din Marea Britanie, s-au găsit nu mai puțin de alte opt persoane de aceeași naționalitate ca șoferul și doi câini. În plus, șoferul nu avea permis de conducere iar vehiculul era lipsit de centuri de siguranță sau alte echipamente de acest gen.

„În zona de marfă a fost instalată o bancă suplimentară, care semăna cu o «bancă de casă»”, relatează publicația germană Wasserburger Stimme.

De asemenea, în dubă, care era destinată transportului deșeurilor de fier vechi, se aflau doi câini tineri pentru care nu șoferul nu a putut prezenta documente. Când a fost întrebat despre prezența acestora în mașină, șoferul i-a aruncat afară din vehicul și i-a numit „gunoaie”, potrivit informării date ulterior de polițiști.

Câinii nu au fost hrăniți deloc în timpul călătoriei de două zile, conform primelor constatări. Sărmanele animale au fost duse la o clinică veterinară, după controlul de duminică după-amiază.

La ora actuală, polițiștii îl cercetează pe șofer, printre altele, pentru conducerea unui vehicul fără permis, cruzime față de animale și multiple încălcări ale regulilor de circulație rutieră.