joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Șoferi români opriți în Germania de poliție. Aveau dubele pline cu mărfuri furate

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Fără categorie - vineri, 17 iunie 2022 Etichete: , , , , , , ,

În decurs de câteva zile, polițiștii din localitatea germană Waidhaus (Bavaria) au reținut 10 cetățeni români pe autostrada A6 deoarece la controalele de rutină aceștia nu au putut justifica proveniența mai multor bunuri găsite în vehiculele lor, informează Oberpfalz ECHO.

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 23:00, agenții Schleierfahnder (ofițeri de poliție în civil care verifică călătorii ce prezintă suspiciuni concrete pe principalele rute dinspre și către țări străine) au verificat o furgonetă Fiat Ducato cu numere de înmatriculare românești într-o parcare de pe autostrada A6, lângă orașul Pleystein (Bavaria), chiar înainte de granița cu Cehia. Un român în vârstă de 39 de ani călătorea singur în vehiculul încărcat complet.

Examinarea detaliată a încărcăturii românului s-a efectuat în hala de percheziții a Inspectoratului Poliției de Frontieră. În furgonetă au fost găsite un număr mare de unelte de grădină în ambalajul lor original, mai multe role de sârmă de cupru, unelte de marcă de valori ridicate, precum și unele dispozitive folosite în domeniul construcțiilor.

În total, au fost verificate peste o sută de obiecte. Bărbatul nu a putut arăta nicio dovadă de proprietate asupra acestora. Totuși, deoarece pe unele cutii erau autocolante ale companiei producătoare, prin investigații ample, s-a putut afla că bunurile au fost furate din trei locații diferite situate în zona Augsburg (Bavaria).

Inițial, a fost vorba despre spargerea unei firme de unde au fost furate echipamentele ambalate, apoi un caz deosebit de grav de furt de pe un șantier și o spargere a containerelor de construcții. Valoarea totală a bunurilor furate și confiscate ulterior este estimată la aproximativ 70.000 de euro.

Sursa foto: Oberpfalz ECHO

La această oră se efectuează încă investigații de către Inspectoratul de poliție penală din Dillingen, în timp ce suspectul a fost dus într-un centru de corecție.

Luni, 13 iunie, în jurul orei 9:45, un ansamblu de vehicule românesc format dintr-o dubă și o remorcă a fost controlat de către agenții Schleierfahnder pe autostrada A6, lângă orașul Vohenstrauss (Bavaria).

În vehicul se aflau nouă cetățeni români care au spus că se îndreptau spre România.

La controlul efectuat, în remorcă și dubă au fost găsite nouă biciclete, 26 de telefoane mobile, mai multe mașini-unelte și un laptop. În cazul bicicletelor, s-a aflat imediat că acestea au fost furate în zona orașului Köln (Renania de Nord-Westfalia).

De asemenea, mai multe dintre telefoanele mobile găsite erau denunțate ca furate. Laptopul a fost și el furat cu două zile mai devreme. Valoarea bunurilor confiscate a fost estimată la aproximativ 25.000 de euro.

Sursa foto: Oberpfalz ECHO

Majoritatea pasagerilor dubei au fost denunțați și în trecut pentru infracțiuni similare. În această situație, dar și pentru că persoanele respective nu au putut face dovada dreptului de proprietate asupra bunurilor din dubă, există suspiciunea că și restul telefoanelor mobile sunt furate.

Poliția din Weiden in der Oberpfalz (Bavaria) a preluat ancheta, sub presupunerea apartenenței celor nouă suspecți unui grup infracțional specializat în furturi.