marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Solidaritate de Crăciun din partea românilor din străinătate, invită șoferii de TIR de prin parcări la masa de Ajun

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 24 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ca să nu stea singuri prin parcări de Sărbători, șoferii de TIR sunt aşteptaţi în casele românilor din diaspora. Peste 200 de voluntari români din toată Europa sunt gata să primească la masa de Crăciun șoferii români de TIR care își petrec sărbătorile de iarnă departe de casă, sau să le ducă prin parcări celor care nu se pot deplasa, bucate tradiționale și băuturi calde.

Inițiativa românilor din străinătate s-a realizat pe grupul de Facebook „Voluntari în Europa”, același grup pe care la alegerile prezidențiale s-au organizat sute de șoferi care au dus românii la vot în diaspora.

Grupul este administrat de Adriana Mureşan, şi ea şoferiţă de TIR, care munceşte şi trăieşte în Spania.

„Cei care sunt lângă noi de mai mult timp, știu că nu este vorba doar de a deschide ușile casei făcând o inimoasă invitație la masa de sărbători – scrie Adriana Mureșan într-o postare pe grupul respectiv. Este vorba despre un alt fel de a colinda și a mulțumi cărăușilor Europei. Mulți voluntari s-au organizat și vor colinda în parcări din zona lor, echipați cu o căciuliță de Moș Crăciun și cu cel mai exuberant zâmbet de pe planetă, poate vor avea niște bunătăți la ei sau poate vor cânta niște colinde. Vor găsi poate un român, sau poate vor găsi un șofer din altă țară… simplul gest de a te apropia și a-i spune: sărbători fericite, nu are preț! Asta înseamnă OMENIE, asta am construit aici împreună din mai. #RoOmenia, locul unde a început revoluția oamenilor buni.”

Mai jos, Cristian Maxim din Olanda anunță: „Șoferii care rămân pe 25 decembrie în apropiere de Breda, să îmi dați de știre. Voi pregăti sarmale pentru voi la un restaurant. Cei care nu vor/nu pot să vină.. voi veni cu ceai și cafea la voi la parcare.”

Urmează Marius Ionuț Vișan din Italia, care scrie: „Salut colegi, dacă vreunul dintre voi mâine seară (pe 24 decembrie, n.r.) se găsește în zona Montegalda (VI) sau ieșirea Grisignano A4 sau Montegaldella A31 Italia poate să mă contacteze în privat, ofer ce mănânc și beau și eu în ajunul Crăciunului, o baie caldă, nu se pune problema, posibilitate parcare în zonă industrială, vă aduc și duc eu la camion, 1/2 persoane.”

Valeria Mariana din Spania scrie alături de o fotografie în care se poate vedea cum pregătește sarmale: „Șoferilor care sunt în zona Oviedo. Împreună cu familia mea vă invităm și suntem bucuroși să cinăm și să petrecem împreună pe 24 seara. Sperăm să vă simțiți ca în familie. Scrieți în privat, vă rog, fără rușine!”

Lista românilor din Europa care oferă o seară de Crăciun în condiții decente șoferilor de tir aflați departe de casă și de cei dragi este lungă. Este lista românilor care au cunoscut sentimentul singurătății, oameni cu suflet care sunt plecați de mulți ani din țară și cunosc bine sentimentul de dor, nostalgie și depărtare de locurile și persoanele dragi acum, în ajun de sărbătoare.