duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Soția președintelui Iohannis apreciată de o revistă spaniolă: O primă doamnă discretă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 11 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

«Carmen Ionannis: „Prima doamnă” (și profesoară) a României” este titlul articolului în care revista spaniolă dedicată femeilor, Mujer Hoy, o omagiază pe soția președintelui țării noastre. Publicația scrie despre doamna Iohannis că „a fost întotdeauna o primă doamnă discretă care nu și-a neglijat vocația de profesor.”

„În urmă cu numai cinci ani, Carmen Iohannis era o profesoară de liceu anonimă din orașul românesc Sibiu, dar deși a devenit o personalitate, prima doamnă a României nu a dorit să renunțe la munca ei în clasă. Iar planurile sale rămân aceleași și după ce soțul ei, Klaus Iohannis, și-a revalidat mandatul de președinte al țării pentru încă cinci ani. Până în prezent, soția președintelui a fost o primă doamnă discretă, care s-a dedicat mai mult meseriei sale de profesor decât rolului oficial pe care-l are, chiar dacă și-a însoțit soțul în unele călătorii oficiale, cum ar fi când, în 2015, cuplul a vizitat Spania și a fost primit de Rege”, scrie revista spaniolă.

Publicația amintește de asemenea că soții Iohannis au participat de curând la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito din Tokyo unde „prima doamnă a purtat o rochie albastră frapantă”.

„Elegantă și stilată, poartă de obicei creații ale unor designeri români precum Andreea Tincu și s-a declarat mereu o admiratoare necondiționată a lui Michelle Obama”, mai scriu spaniolii despre soția președintelui.

Carmen Iohannis îmbrăcată în creația designerului Andreea Tincu la ceremonia de încoronare a Împăratului Japoniei. Sursa foto: Avantaje.ro

„Deși a stat mereu departe de lumina reflectoarelor, se știe că este pasionată de cultură și teatru, că adoră să gătească și că are un antrenor personal alături de care face exerciții fizice în mod regulat. Chiar dacă este profund religioasă și a participat la slujbe clandestine când regimul comunist presecuta credința catolică în România, unele voci conservatoare din țară au atacat-o din cauza fustelor scurte pe care le-a purtat la ceremoniile religioase”, se mai precizează în revista spaniolă.