sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania, 13 morți într-un incendiu izbucnit într-o discotecă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 1 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață, în jurul orelor 6:00 – 7:00, în discoteca La Fonda Milagros din Murcia (Spania), provocând moartea a cel puțin 13 persoane. Tragedia a cuprins și alte localuri învecinate, crescând temerile că bilanțul tragic ar putea crește în continuare, relatează El Pais.

Conform informațiilor inițiale, focul a cuprins rapid întreaga discotecă și alte cluburi de noapte din zona comercială și recreativă Las Atalayas, situată la periferia orașului.

Printre localurile afectate se numără Teatre și Golden. Pentru a stăvili incendiul, au intervenit 12 echipe de pompieri, totalizând 40 de bărbați, reușind să stingă focul doar după orele 8 dimineața.

Conform agenției de știri Efe, mai multe persoane au fost date dispărute în timpul incendiului, multe dintre acestea făcând parte dintr-un grup de prieteni care sărbătoreau o zi de naștere.

Opt persoane din acest grup nu au mai putut fi contactate după izbucnirea incendiului, iar locația lor rămâne necunoscută.

De asemenea, patru persoane, cu vârstele cuprinse între 22 și 45 de ani, au fost internate în spital din cauza intoxicației cu fum.

Imagini de la fața locului arată zeci de tineri care au fugit pe străzi în apropierea cluburilor, în timp ce un nor dens de fum negru ieșea din clădire. Majoritatea oamenilor au reușit să părăsească zona pe picioarele lor, în timp ce serviciile de urgență au stabilit un centru pentru a oferi asistență victimelor în special sprijin psihologic.