vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: 14 muncitori români și bulgari exploatați și înghesuiți toți într-o locuință, 5 persoane arestate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 19 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Unitatea Centrală Operativă a Gărzii Civile din Spania a arestat zilele trecute cinci persoane acuzate de exploatarea forței de muncă și trafic de persoane după ce au descoperit înghesuiți în condiții deplorabile într-o locuință din localitatea Onda, comunitatea autonomă Valencia, 14 muncitori de cetățenie română și bulgară. Victimele munceau pe un salariu de nimic pe care nici măcar nu l-au primit, relatează ziarul local Onda Cero.

Muncitorii au fost aduși în Spania din România și Bulgaria prin înșelăciune pentru a lucra în sectorul agricol din Spania și erau toți adulți. Cei 14 muncitori erau cazați cu toții în condiții insalubre într-o singură locuință din localitate, mai scrie sursa citată. În acest moment victimele se află în grija Serviciilor Sociale din Onda pentru 72 de ore, până când Consiliul Local al primăriei va găsi o soluție de cazare pentru ele.

Cinci persoane au fost arestate până acum în acest caz, toate acuzate de exploatarea acestor muncitori, fără a fi specificată însă naționalitatea acestora până la această oră. Consilierul local Oscar Valero precizează că ancheta se află încă în curs de desfășurare și este posibil ca numărul total al persoanelor care au căzut victime în trecut acestei rețele să se ridice la 70.