duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania: Antreprenor român riscă să facă 4 ani de închisoare pentru că a exploatat 32 de muncitori români

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 11 octombrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Un antreprenor român stabilit în Spania, este acuzat că a exploatat 32 de muncitori români care lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol și riscă să facă patru ani de închisoare plus o amendă de 2.700 de euro.

Potrivit Diario de Sevilla, Nelu T. era administratorul unic al unei societăți înregistrată cu numele său și avea 34 de persoane care lucrau pentru acea societate, dar numai două dintre ele aveau un contract de muncă și erau asigurați. Ceilalți 32 de muncitori nu aveau contract și nu erau înregistrați la sistemul de Securitate Socială din Spania, deși lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol din localitatea Marchena, în comunitatea autonomă Andalusia, cu care antreprenorul român încheiase un contract de prestări servicii.

Proprietarul spaniol se pare că nu știa de situația celor 32 de muncitori români, conform celor relatate de anchetatori, de aceea doar Nelu T. a fost pus sub acuzare pentru exploatarea acestora. Parchetul din Sevilla i-a cerut judecătorului să-l condamne pe român așadar la 4 ani de închisoare și o amendă de 2.700 de euro pentru această faptă.

Acuzatul nu este la prima sa infracțiune, acesta fiind condamnat și în anul 2011 la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală. Pedeapsa a fost suspendată însă în luna iulie 2011, cu condiția ca acesta să nu mai comită nicio infracțiune, lucru care evident nu s-a întâmplat.