vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania, atenționare cu privire la fenomenul meteo extrem „DANA”

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - marți, 27 august 2019

Ministrul Afacerilor Externe din România îi atenţionează pe turiştii care vor să călătorească în Spania și pe românii care trăiesc în această țară, că va fi afectată atât de fenomene meteo extreme, cât şi de o grevă în transporturi.

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, autorităţile spaniole a emis o prognoză de fenomene meteorologice extreme după ce, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte, fenomen meteo denumit „DANA”, care se va deplasa peste sudul peninsulei, urmând să ajungă şi în zona Balearelor începând din 28 august.

Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitaţii şi intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zona Comunităţii Valenciene (în Provinciile Valencia şi Alicante), Regiunea Murcia şi zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august.

Joi, fenomenul extrem „DANA” se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecinţă, zborurile operate pe aeroporturile internaţionale din Valencia, Elche, Almeria şi cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri faţă de orarul normal de decolare/aterizare”, precizează MAE.

MAE îi informează de asemenea pe românii care vor să utilizeze transportul feroviar sau cel aerian din Spania, că, pe fondul grevelor anunţate de compania de căi ferate spaniolă Renfe şi de compania aeriană Ryanair, circulaţia feroviară şi zborurile ar putea fi afectate.

„În zilele de 30 august şi 1 septembrie 2019, activitatea în domeniul transportului feroviar, în ceea ce priveşte serviciile furnizate de compania Renfe, se va desfăşura la capacitate redusă, existând posibilitatea modificării coordonatelor de călătorie. De asemenea, zborurile operate de compania aeriană Ryanair ar putea suferi modificări în următoarele zile din luna septembrie (respectiv prima zi de luni şi zilele de vineri şi duminică): 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 şi 29 septembrie 2019″, menţionează MAE.