marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Copiii vor putea ieși din case pentru deplasări scurte, însoțiți de un adult

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 21 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Guvernul Spaniei a relaxat puţin regimul de izolare foarte strict, pe care l-a impus pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, permiţând scoaterea copiilor din case începând de luni, însă doar pentru a însoţi un adult la magazinele alimentare sau la farmacii. Această relaxare a fost anunțată sâmbătă, de premierul Pedro Sanchez, însă executivul a trebuit să specifice condiţiile în care se poate pune în practică, relatează Agerpres.

Copiii își vor putea însoți părinții în deplasări scurte, începând cu data de 27 aprilie. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului şi ministrul de Finanţe, Maria Jesus Montero a declarat: „Începând din 27 aprilie, cei mai mici de 14 ani vor putea, însoţiţi de un adult, să facă deplasările deja permise în cadrul stării de urgenţă (…) pentru a merge, spre exemplu, la supermarket, la farmacie, la bancă. Este vorba de o relaxare parţială pentru că trebuie să insistăm asupra faptului că prioritatea este evitarea unui recul în lupta cu virusul. Aceste ieşiri trebuie să fie controlate, trebuie să respecte întocmai normele de igienă şi de distanţare socială, condiţii în care facem apel la responsabilitatea părinţilor”, a explicat Montero.

Însă, chiar dacă vor putea ieşi din case începând de luni, copiii din Spania vor continua să fie supuşi unor reguli mult mai stricte decât în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, spre exemplu, unde minorii pot ieşi timp de o oră pe zi, alături de părinţi, pentru a se plimba în jurul casei.

Spania, a doua ţară cea mai afectată de pandemie după SUA,  a intrat din data de 14 martie într-o izolare foarte strictă ce a fost prelungită de Parlament până la 9 mai inclusiv.

Spania a înregistrat până astăzi, 21 aprilie, un total de 204.178 de cazuri pozitive la coronavirus, 21.282 de persoane și-au pierdut viața și 82.514 s-au vindecat.