sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania, dispariția Danei Leonte: Anchetatorii au găsit un os care aparține româncei. Concubinul ei a fost arestat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 26 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Anchetatorii spanioli care lucrează la cazul dispariției Danei Leonte, tânăra mamă româncă din Spania, în vârstă de 31 de ani, despre care nu se mai știe nimic din data de 12 iunie, l-au arestat miercuri, 25 septembrie 2019, pe concubinul acesteia. Fratele femeii dispărute, Florin Leonte, a declarat pentru presa spaniolă că au fost descoperite niște rămășițe osoase care, în urma testului ADN, s-au dovedit a fi ale surorii sale.

Dana Leonte și Sergio Ruiz. Foto: elcierredigital.com

Începe să se facă lumină în cazul dispariției conaționalei noastre, mama unei fetițe de numai 9 luni, care conform ultimelor informații din presa spaniolă este posibil să fi fost ucisă chiar de concubinul său, un bărbat spaniol. Sergio Ruiz a devenit principalul suspect în dispariția româncei după ce, în urmă cu câteva zile, un vecin al cuplului a găsit un femur pe un câmp din apropiere, în localitatea Pilar II, provincia Malaga. În urma testelor ADN s-a dovedit că osul aparține româncei Dana Leonte, iar autoritățile au reînceput căutările în zonă, fără a da atunci prea multe informații.

Între timp, investigatorii au verificat și datele de localizare de pe telefonul lui Sergio, iar acesta se pare că se afla în zona unde vecinul său a găsit rămășițele osoase ale conaționalei noastre. Pe numele concubinului a fost emis un mandat de arestare, iar anchetatorii l-au însoțit în această dimineață la casa unde cei doi locuiau, pentru reconstituire și pentru a căuta mai multe probe. Avocatul lui Ruiz, Juanjo Moreno, spune că acesta este calm și îți menține poziția de nevinovăție în fața acuzațiilor care i se aduc, afirmând totodată că „nu există nimic care să indice contrariul”.

În data de 26 iunie, Sergio a fost anchetat timp de 7 ore și le-a spus anchetatorilor că este posibil ca o altă persoană să-i fi făcut rău concubinei sale, fiindcă Dana împrumutase mulți bani pentru a deschide localul din Pilar II și avea datorii și către angajați sau furnizori. Cu toate acestea, locația telefonului său, care arată că în acele zile se afla în același loc unde au fost găsite rămășițele româncei, este o dovadă cheie pentru anchetatori, dovadă care le va permite să-l trimită pe acesta în judecată.

Între timp, fetița tinerei românce a fost preluată de serviciile sociale spaniole până când un judecător va decide soarta sa și cu cine va rămâne, dar Florin Leonte speră ca aceasta să rămână cu familia sa și a declarat pentru presa spaniolă că este conștient e faptul că sora lui este moartă, iar după ce toate acestea se vor termina, se va întoarce în România pentru a uita de această tragedie.

Autoritățile locale continuă căutările în zonă cu personal specializat pentru a găsi trupul neînsuflețit al femeii românce.

Pe același subiect: