joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente Știri - luni, 11 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Ambasada României în Regatul Spaniei și Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Crucea Roșie spaniolă, organizează o expoziție caritabilă de ouă de Paște, în sprijinul copiilor și refugiaților din Ucraina, realizate și oferite de Asociația Hispano-Română Salva din Madrid, Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla și de copiii de la cursul LCCR (Limbă, Cultură și Civilizație Românească).

Copiii vor realiza ouă pictate prin diferite tehnici, folosind motive tradiționale românești și teme pascale cunoscute, pe parcursul a mai multor zile, în ateliere coordonate de asociațiile partenere, care sunt expuse în Galeria Institutului Cultural Român de la Madrid și vor fi puse la dispoziția publicului.

Expoziția, intitulată „O lume de culori și speranță pentru copiii din Ucraina”, va fi inaugurată miercuri, 13 aprilie, la ora 18:00 și va putea fi vizitată până pe 21 aprilie, între orele 9.00 și 20.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid (Plaza del Cordón, 1, 28005, Madrid).

În cadrul expoziției, miercuri, 13 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc un atelier de pictat ouă, la sediul ICR Madrid, condus de Flavia Tomi și Camelia Dunaev, la care sunt invitați toți copiii care vizitează expoziția.

Sunt invitați la atelierul demonstrativ atât copiii și familiile din comunitatea românească, cât și publicul spaniol, pentru a afla mai multe despre tradițiile de Paște și motivele tradiționale românești folosite la încondeierea ouălor.

Fiecare vizitator va putea alege un ou de Paște și va avea posibilitatea de a contribui cu o donație pentru Crucea Roșie.