miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: fetiță româncă de 11 ani își pierde viața după ce sare în lac să-și salveze prietena cea mai bună

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 7 iulie 2019

O fetiță româncă de numai 11 ani și-a pierdut viața și o altă fetiță româncă de doar 10 anișori se află internată în spital, în stare foarte gravă, după ce s-au înecat în seara zilei de miercuri, 3 iulie 2019, în lacul Trasona din regiunea Asturias, Spania.

Potrivit ziarului local La Voz de Asturias, cele două fetițe românce se aflau cu părinții lor pe malul lacului Trasona pentru a sărbători ziua de naștere a uneia dintre ele și se pare că cele două micuțe s-au îndepărtat de părinți pentru a se juca. La un moment dat, fetița de 10 ani s-a apropiat prea mult de lac și a căzut în apă, iar prietena sa a văzut totul și a sărit în apă pentru a o salva, dar curenții au a tras-o în jos și pe ea.

Trupurile fetițelor au fost găsite mai târziu, în jurul orei 20:20, de un antrenor spaniol de canoe, Ramón González, care se afla pe lac cu soția sa și care le-a scos imediat din apă.

„Am văzut două obiecte care pluteau în apă și am crezut că sunt plase de pescuit, dar păreau ciudate. Când m-am apropiat, am văzut că erau două fetițe: corpurile lor se aflau cu fața în jos, pluteau și nu mișcau deloc”, spune González citat de ziarul El Nacional.

Personalul medical sosit la fața locului a reușit să le resusciteze pe micuțe, apoi le-a transportat și internat la Spitalul Universitar Central din Asturias.

Din nefericire, fetița româncă de 11 ani a decedat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 iulie, după 3 zile de agonie, daunele fizice suferite după ce a stat prea mult timp sub apă fiind prea mari. Cealaltă fetiță româncă, de 10 ani, se află în continuare în stare gravă la secția de Terapie Intensivă, mai scrie sursa citată.