vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Grevă generală pe Aeroportul El-Prat din Barcelona

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - joi, 8 august 2019 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează pe cei care tranzitează sau doresc să călătorească în Spania, că, în conformitate cu informaţiile publicate în mass-media locală, vineri se va declanşa o grevă generală pe aeroportul El-Prat din Barcelona. MAE recomandă contactarea operatorilor privind modificările orelor de zbor.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, că, în conformitate cu informaţiile publicate în mass-media locală, în data de 9 august 2019, se va declanşa o grevă generală pe aeroportul El-Prat din Barcelona. Protestul este derulat de personalul care efectuează controlul de securitate, alături de personalul de la sol al companiei «Iberia». Având în vedere posibile întârzieri la controlul de securitate şi în privinţa curselor interne şi externe, în special cele asigurate de «Iberia», se recomandă cetăţenilor români contactarea operatorilor şi informarea din timp asupra modificărilor orarelor de zbor”, arată un comunicat al MAE remis, miercuri, MEDIAFAX.

Ministerul transmite că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http:

De asemenea, reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.