joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Spania: Inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Informații utile Prima pagină Știri - marți, 19 octombrie 2021 Etichete: , , , , , , ,

La data de marți, 19 octombrie 2021, a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Subdelegației guvernului spaniol în provincia Cádiz.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența subdelegatului guvernului central, delegatei guvernului regional andaluz în provincia Cádiz, a consulului general al României în Sevilla, a altor autorități locale și a unor membri ai Corpului Consular reprezentat în acest oraș.

Inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz. Foto: Ambasada României în Spania

Ambasadorul român, Gabriela Dancău, a precizat că deschiderea Consulatului onorific în Cádiz „se înscrie în strategia Ministerului Afacerilor Externe român de extindere a rețelei consulare onorifice în zone în care nu există o prezență consulară de carieră” și „reprezintă o oportunitate de aprofundare și diversificare a legăturilor dintre România și o provincie dinamică precum Cádiz”.

„Noul consulat onorific răspunde interesului de a face cunoscute oportunitățile de afaceri ale țării noastre în provincia Cádiz. Am convingerea că Fernando Estrella, consulul onorific, va contribui la facilitarea de investiții reciproce în România și Spania”, a adăugat ambasadorul român.

Inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz. Foto: Ambasada României în Spania

Consulul onorific al României în Cádiz este avocat de profesie, vicedecan al Baroului de Avocați din Cádiz, cu o vastă experiență în dreptul responsabilității civile și al asigurărilor.

Având în vedere că inaugurarea consulatului onorific are loc în marja aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Ambasada a organizat itinerarea unei expoziții a Arhivelor diplomatice româno-spaniole, prezentată inițial, în luna aprilie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Madrid.

În marja evenimentului, Ambasadorul a avut o reuniune cu subdelegatul guvernului central spaniol în provincia Cádiz, José Antonio Pacheco Calvo, la care au participat și Bogdan Stănescu, Consul general al României în Sevilla, și Fernando Estrella, Consul onorific al României în Cádiz. Gabriela Dancău a mulțumit pentru eforturile guvernului Spaniei și a reprezentanților săi în teritoriul spaniol în vederea bunei integrări a românilor și a sprijinirii misiunilor consulare românești.

Inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz. Foto: Ambasada României în Spania

De asemenea, a subliniat demersurile autorităților române pentru asigurarea unei participări constructive a comunității românești la viața socială și economică din această parte a Spaniei, impulsionând-o să participe la proiecte deja existente și la construirea de noi inițiative.

José Antonio Pacheco a asigurat partea română de tot sprijinul de care are nevoie și a exprimat convingerea că Fernando Estrella, consulul onorific al României în Cádiz, va fi un membru activ al corpului consular din provincie și va promova cu succes interesele României.

Inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Cádiz. Foto: Ambasada României în Spania

 

Consulatul Onorific al României în Cádiz are ca obiectiv dezvoltarea relațiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial și cultural, precum și acordarea de asistență și protecție consulară în caz de nevoie cetățenilor români aflați în circumscripția consulară, în situații deosebite. Circumscripția consulară cuprinde provincia Cádiz.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

  • Consulatul Onorific al României în Cádiz;
  • Adresa: C/ Santa María Soledad, n.º 5 – 3.º Dcha., Cádiz;
  • E-mail: fernandoestrella@icadiz.net;
  • Consul onorific: Domnul Fernando Gabriel Estrella Ruiz.