miercuri, 29 mai 2024
Informația fără granițe


Spania își plânge morții, 10 zile de doliu național pentru victimele provocate de noul coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 26 mai 2020 Etichete: , , , ,

Guvernul spaniol a decretat doliu național de zece zile în Spania pentru victimele Covid, între 27 mai și 6 iunie. Toate instituțiile vor arbora drapelul în bernă. Mai mult de 27.000 de persoane și-au pierdut viața în această țară din cauza infecției cu noul tip de coronavirus.

Spania începe să-şi revină după şocul pandemiei cu COVID-19. Între timp, Guvernul de la Madrid a decretat zece zile de doliu naţional începând de miercuri în memoria victimelor noului coronavirus, după cum a anunţat premierul Pedro Sanchez. Este vorba de cea mai îndelungată perioadă de doliu naţional din istoria democratică a Spaniei.

Drapelele de pe toate instituţiile publice şi de pe navele marinei spaniole vor fi coborâte în bernă, iar după încheierea acestei perioade regele Felipe al VI-lea va conduce, la o dată ce nu a fost încă stabilită, o ceremonie de omagiere a celor ucişi în Spania de noul coronavirus.

Această decizie excepţională este menită să stea mărturie „întregii noastre dureri şi să aducă un omagiu celor care au murit. Amintirea lor va rămâne mereu alături de noi”, a scris premierul Pedro Sanchez într-un mesaj pe reţelele de socializare, după cum relatează agenţia EFE citată de Mediafax.

Spania a înregistrat marţi, 26 mai, 35 de noi decese provocate de noul coronavirus, faţă de 50 luni, bilanţul deceselor de la începutul epidemiei în această ţară ajungând la 27.117, conform datelor publicate de Ministerul spaniol al Sănătăţii. Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate marţi este de 194, astfel că totalul contagierilor însumează 236.259.